Kääretorttu

annosmäärä
6
valmistusaika
25 min
Tee herkullinen kääretorttu helposti! Resepti tarjoaa vinkkejä täytteistä ja sopii loistavasti isommalle porukalle.

Perusainekset täydelliseen kääretorttuun

Helppo kääretorttu alkaa aina laadukkaista raaka-aineista. Perinteinen resepti sisältää munia, sokeria, vehnäjauhoja ja leivinjauhetta, jotka muodostavat tortun pohjan. Täytteeksi voit valita esimerkiksi hilloa, tuoreita marjoja tai kermavaahtoa. Kääretorttu onnistuu parhaiten, kun pohja ja täyte täydentävät toisiaan täydellisesti. Käytä tuoreita ja laadukkaita aineksia, jotta lopputulos on mahdollisimman herkullinen.

Helppo kääretortun valmistus

Helppo kääretorttu valmistetaan nopeasti ja yksinkertaisesti. Aloita vatkaamalla munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe siivilöiden kautta, jotta taikina pysyy tasaisena. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt, levitä täyte tasaisesti ja kääri torttu huolellisesti rullalle. Anna kääretortun vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät yhdistyä.

Monipuoliset täytevaihtoehdot

Kääretorttu on erinomainen pohja luoville täytevaihtoehdoille. Kokeile esimerkiksi mascarpone-täytettä, joka tuo kääretorttuun kermaisen ja täyteläisen maun. Voit myös lisätä taikinaan kaakaojauhetta, jolloin saat suklaista kääretorttua. Marjat, kuten vadelmat tai mustikat, tuovat täytteeseen raikkauden ja väriä. Jos haluat gluteenittoman version, käytä gluteenitonta jauhoseosta. Näin kääretortusta tulee monipuolinen ja sopiva erilaisiin ruokavalioihin.

Kääretortun täydellinen tarjoilu

Helppo kääretorttu näyttää parhaalta, kun sitä koristellaan huolellisesti. Leikkaa torttu viipaleiksi ja asettele ne tarjoiluvadille. Koristele viipaleet tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai ripottele päälle tomusokeria. Sulatettu suklaa on myös loistava lisä, joka tuo jälkiruoalle juhlavuutta. Kääretorttu sopii erinomaisesti kahvipöytään tai jälkiruoaksi juhla-aterialle. Muista, että silmäkin nauttii, joten panosta tarjoilun visuaaliseen ilmeeseen.

Tee herkullinen kääretorttu helposti! Resepti tarjoaa vinkkejä täytteistä ja sopii loistavasti isommalle porukalle.
Kääretorttu
6
25 min
Ainekset

3 kananmunaa
1½ dl sokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vettä
1 dl mansikkahilloa
1 dl kuohukermaa
1 dl maitorahkaa
1 rkl sokeria

Valmistus

Kääretorttu on nopea ja herkullinen leivonnainen, joka sopii erinomaisesti isommallekin porukalle. Tätä perusleivonnista voi helposti muokata omien makumieltymysten mukaan käyttämällä erilaisia täytteitä, kuten maustettuja rahkoja tai mousseja. Kääretortusta saa myös nopeasti valmiita leivoksia lisäämällä sen päälle kermavaahtoa ja tuoreita marjoja.

1. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille valmiiksi.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kunnes seos on kuohkea. Sekoita erikseen jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne varovasti munasoker
i-seokseen. Lisää taikinaan vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti pellille ja paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia.

3. Ota kakkulevy heti uunista ja käännä se sokeroidulle leivinpaperille. Irrota varovasti pohjalla ollut leivinpaperi.

4. Levitä kääretorttupohjalle mansikkahillo heti, kun pohja on jäähtynyt. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen maitorahka ja sokeri. Le
vitä kerma-rahkaseos tasaisesti mansikkahillon päälle. Kääri torttu napakaksi rullaksi aloittaen leveämmästä reunas
ta. Käännä sauma rullan alle.

Valmistusaika: 25 minuuttia Anno
ksia: 12 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!