Hokkaido-galette

annosmäärä
6
valmistusaika
50 min
Kokeile herkullista hokkaidokurpitsa reseptiä! Tämä suolainen galette on helppo valmistaa ja täynnä makua.
Kokeile herkullista hokkaidokurpitsa reseptiä! Tämä suolainen galette on helppo valmistaa ja täynnä makua.
Hokkaido-galette
6
50 min
Ainekset

1 valmis suolainen piirakkapohja
6 rkl suolatonta voita
2 oksaa tuoretta salviaa
½ pakettia pekonia



Hokkaido-täyte
1 Hokkaido-kurpitsa
1 keltasipuli
2 kananmunaa
1 tl merisuolaa
2 rkl hunajaa
2 dl vuohenjuustoa



kevät- tai ruohosipulia



Valmistus

Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen. Nosta piirakkapohja huoneenlämpöiseksi vähintään tunti ennen käyttöä.

1. Kuumenna pannulla voita, kunnes se saa kullanruskean, hasselpähkinäisen värin. Vältä voin palamista. Lisää pannulle viipaloitu pekoni ja tuore salvia. Paahda pekoni rapeaksi, poista salvian oksat ja siivilöi salviaöljy erilliseen pieneen astiaan. Siirrä rapea pekoni kuivumaan talouspaperin päälle.

2. Kuori ja pilko Hokkaido-kurpitsa sekä sipuli. Keitä kurpitsa- ja sipulipalat kiehuvassa suolavedessä noin 15 minuuttia, kunnes kurpitsa on pehmeää veitsellä kokeiltuna. Soseuta keitetyt vihannekset sauvasekoittimella sileäksi ja jäähdytä sose huoneenlämpöiseksi. Lisää kananmunat, suola, hunaja ja vuohenjuusto. Sekoita, kunnes massa on tasaista.

3. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan. Voitele taikinan reunat salviaöljyllä ja ripottele päälle rapea pekoni. Paista uunin keskitasolla noin 25–30 minuuttia, kunnes taikinan kuori on kullanruskea ja täyte hyytynyt.

4. Nosta valmis Hokkaido-galette uunista ja sivele vielä kerran salviaöljyllä. Anna galetten jäähtyä vähintään 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Koristele galette kevät- tai ruohosipulilla ja tarjoile raikkaan vuohenjuustosalaatin kera.

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 4–6
Erikoistyövälineet: sauvasekoitin

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!