Kirsikkaclafoutis

annosmäärä
10
valmistusaika
45 min
Tee herkullinen clafoutis kirsikkaliköörillä! Tämä resepti on helppo ja riittää 8–10 annokseen. Kokeile nyt!

Clafoutis: Ranskalainen Jälkiruokaklassikko

Clafoutis on herkullinen ranskalainen jälkiruoka, joka on saavuttanut suosiota ympäri maailman. Tämä perinteinen herkku on peräisin Limousinin alueelta Ranskasta, ja sen historia ulottuu 1800-luvulle. Clafoutisin tunnusmerkkinä ovat tuoreet kirsikat, jotka paistetaan pannukakkumaisessa taikinassa. Vaikka resepti on yksinkertainen, lopputulos on täyteläinen ja maukas. Nykyään clafoutis on löytänyt tiensä myös gourmet-ravintoloiden valikoimiin, mikä kertoo sen monipuolisuudesta ja ajattomasta vetovoimasta.

Clafoutis Resepti: Helppo ja Herkullinen

Clafoutisin valmistaminen on helppoa, ja siihen tarvitaan vain muutamia perusaineksia: munia, sokeria, jauhoja, maitoa ja voita. Kirsikat ovat klassinen valinta, mutta voit myös kokeilla muita marjoja, kuten mustikoita tai vadelmia. Aloita asettelemalla kirsikat voideltuun vuokaan ja kaada päälle taikina. Paista uunissa, kunnes clafoutis saa kauniin kultaisen värin. Tärkeää on valvoa paistoaikaa, jotta jälkiruoka ei kuivu liikaa. Tarjoile clafoutis haaleana, koristeltuna tomusokerilla tai kermavaahdolla. Jos haluat lisämaustetta, voit käyttää esimerkiksi kirsikkalikööriä taikinan sekaan.

Clafoutisin Muunnelmat: Luovuutta Jälkiruokaan

Vaikka kirsikat ovat clafoutisin perusaines, voit vapaasti kokeilla erilaisia muunnelmia. Persikat, omenat ja päärynät tuovat jälkiruokaan uudenlaista makumaailmaa. Gluteenittomana versiona voit käyttää mantelijauhoa tai gluteenitonta jauhoseosta. Lisäksi voit maustaa taikinan vaniljalla, kanelilla tai kardemummalla, mikä tuo clafoutisiin eksoottisen sävyn. Kirsikkalikööri on erinomainen lisä, joka korostaa jälkiruoan makeutta ja syvyyttä. Muunnelmien mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, joten voit luoda oman version tästä rakastetusta jälkiruoasta.

Clafoutis ja Viiniparit: Täydellinen Yhdistelmä

Clafoutis tarjoaa loistavan mahdollisuuden viiniparien yhdistelyyn. Kirsikoiden makeus ja taikinan pehmeys sopivat erinomaisesti yhteen kevyiden ja hedelmäisten viinien kanssa. Riesling tai Moscato d'Asti ovat erinomaisia valintoja, jotka korostavat clafoutisin hedelmäisiä makuja. Jos valitset tummista marjoista tehdyn clafoutisin, kuten mustikkaversio, täyteläisempi viini, kuten Pinot Noir, voi olla täydellinen seuraaja. Viiniparin tulee täydentää jälkiruoan makuja, joten valitse viini, joka tuo esiin clafoutisin parhaat puolet.

Clafoutis on monipuolinen jälkiruoka, joka sopii niin juhliin kuin arki-iltoihin. Kokeile erilaisia reseptejä ja löydä oma suosikkisi – olipa kyseessä sitten perinteinen kirsikkaversio tai uudella twistillä varustettu muunnelma!

Tee herkullinen clafoutis kirsikkaliköörillä! Tämä resepti on helppo ja riittää 8–10 annokseen. Kokeile nyt!
Kirsikkaclafoutis
10
45 min
Ainekset

SUKLAA CLAFOUTIS
200 g 70% tummaa suklaata
200 g suolatonta voita
4 kananmunaa
3 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1/2 dl kirsikkalikööriä
LIKÖÖRIKIRSIKAT
200 g tuoreita kirsikoita
1/2 dl kirsikkalikööriä
1/2 dl sokeria
1/2 appelsiinin kuori
+ tomusokeria koristeluun

Valmistus

Clafoutis on herkullinen ranskalainen kirsikkajälkiruoka!

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.

2. Sulata karkeasti paloiteltu suklaa ja voi mikrossa. Sekoita suklaata noin 30 sekunnin välein, jotta se ei pala.

3. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon ohuena nauhana sulatettu suklaa-voiseos. Lisää perunajauhot ja kirsikkalikööri. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina valmistelemaasi irtopohjavuokaan.

4. Paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes kakku on tukeva ja keskeltä melkein hyytynyt. Jäähdytä kunnolla ennen irtopohjavuoan poistamista.

5. Halkaise kirsikat ja poista siemenet. Laita laakealle pannulle kirsikat, kirsikkalikööri, sokeri ja appelsiinin raastettu kuori. Kuumenna keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes sokeri liukenee ja kirsikat pehmenevät. Sammuta liesi ja jätä kirsikat pannulle tekeytymään, kunnes piirakka on jäähtynyt.

Tarjoile jäähtynyt suklainen Clafoutis tomusokerilla koristeltuna lämpimien kirsikoiden kera.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 8–10 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!