Lohipiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
30 min
Herkullinen pestolohi piirakka resepti maitorahka pohjalla, täynnä tuoretta lohta ja pestoa. Helppo ja maukas vaihtoehto!

Pestopiirakka – Herkullinen yhdistelmä italialaista ja suomalaista makumaailmaa

Pestopiirakka on täydellinen herkku, joka yhdistää italialaisen peston voimakkaat maut suomalaisen piirakkaperinteen pehmeään pohjaan. Tämä monipuolinen ruoka sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi ja tarjoaa tuoreen vaihtoehdon perinteisille piirakoille. Pestopiirakka on myös loistava tapa hyödyntää kesän tuoreita yrttejä ja muita sesongin raaka-aineita. Tässä artikkelissa käymme läpi pestopiirakan valmistuksen, ainesosat ja parhaat tarjoiluvinkit.

Pestopiirakan ainesosat – Täydellinen täyte ja pohja

Pestopiirakan valmistamiseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen, jotka tekevät siitä erityisen herkullisen. Pohjan voit valmistaa perinteisestä vehnäjauhosta tai kokeilla gluteenitonta vaihtoehtoa, kuten maitorahkaa käyttäen. Täytteenä toimii klassinen pesto, joka valmistetaan tuoreesta basilikasta, pinjansiemenistä, valkosipulista ja oliiviöljystä. Juustona voit käyttää parmesaania tai pecorinoa, ja täytettä voi rikastaa esimerkiksi aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla. Pestopiirakka on erinomainen tapa kokeilla erilaisia täytteitä, kuten pesto lohi -yhdistelmää, joka tuo maukkaan lisämaun.

Pestopiirakan valmistus – Helppo ja nopea resepti

Pestopiirakan valmistus alkaa pohjan tekemisestä. Sekoita jauhot ja suola kulhossa, lisää voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin puoli tuntia. Valmista sillä välin pesto sekoittamalla basilika, pinjansiemenet, valkosipuli ja oliiviöljy tehosekoittimessa. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina piirakkavuoan kokoiseksi ja levitä pesto piirakan pohjalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Pestopiirakka on valmis, kun pinta on kauniin kullanruskea.

Pestopiirakan tarjoilu – Monipuolisia ideoita jokaiselle tilanteelle

Pestopiirakka sopii tarjottavaksi niin lämpimänä kuin kylmänäkin. Se on täydellinen lisä buffetpöytään, piknikille tai juhliin. Yhdistä pestopiirakka raikkaan vihersalaatin kanssa saadaksesi kevyen ja tasapainoisen aterian. Juomaksi sopii hyvin kuiva valkoviini tai kotitekoinen limonadi. Voit myös kokeilla tarjoilla piirakkaa osana brunssia erilaisilla lisukkeilla, kuten antipastoilla tai juustovalikoimalla. Pestopiirakka on helppo kuljettaa, joten se on loistava valinta myös evääksi vaikkapa retkelle tai töihin.

Pestopiirakka – Loistava vaihtoehto perinteisille piirakoille

Pestopiirakka on herkullinen ja monipuolinen ruoka, joka sopii moneen tilanteeseen. Se yhdistää perinteisen italialaisen peston ainutlaatuisella tavalla suomalaiseen piirakkaperinteeseen. Tätä piirakkaa voi nauttia niin arkena kuin juhlissakin, ja se tarjoaa maukkaan vaihtoehdon perinteisille piirakoille. Pestopiirakka on myös erinomainen tapa hyödyntää sesongin tuoreita yrttejä ja muita raaka-aineita. Kokeile tätä herkullista reseptiä ja löydä oma suosikkiversiosi!

Herkullinen pestolohi piirakka resepti maitorahka pohjalla, täynnä tuoretta lohta ja pestoa. Helppo ja maukas vaihtoehto!
Lohipiirakka
8
30 min
Ainekset

PIIRAKKAPOHJA
250 g maitorahkaa
125 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhe
ripaus suolaa
LOHITÄYTE
200 g ruodoton lohifilee
100 g koskenlaskijaa tai muuta sulatejuustoa
3 rkl vihreää pestoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus

Lohi-pestopiirakka on herkullinen herkku, joka sopii erinomaisesti vieraille tarjottavaksi tai välipalaksi. Jos piirakkaa jää yli, voit nauttia sitä lounaaksi pienen lisäkesalaatin kera!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele piirakkavuoka valmiiksi.

2. Piirakan pohja: Sekoita keskenään maitorahka ja huoneenlämpöinen voi. Lisää joukkoon jauhot, leivinjauho ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi ja painele se piirakkavuokaan niin, että taikina peittää vuoan pohjan ja reunoja.

3. Lohitäyte: Leikkaa lohesta suupalankokoisia kuutioita ja levitä ne tasaisesti piirakkataikinan päälle. Kuutioi koskenlaskija ja lisää sekin vuokaan. Sekoita keskenään pesto, ruokakerma, kananmunat ja mausteet. Kaada seos piirakkavuokaan lohikuutioiden päälle.

4. Paista lohipiirakkaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakkapohja ja lohikuutiot ovat kauttaaltaan kypsiä sekä juusto sulaa. Nosta piirakka uunista ja anna sen jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.

Nauti lohipiirakka sellaisenaan suolaisena taukopurtavana tai esimerkiksi tuoreen pastasalaatin ja pähkinöiden kanssa kevyenä lounaana.

Valmistusaika: 30 minuutt
ia Annosmäärä: 6-8 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!