Sieni-Pekonipiirakka
1 pkt voitaikinaa
1 prk säilykesieniä tai tuoreita
1 pkt pekonia
1 sipuli
1/2 prk smetanaa
1/2 prk tuorejuustoa
1 kananmuna voiteluun
tuore timjami koristeluun
**Sieni-pekonipiirakat** ovat täydellinen herkku illanistujaisiin tai juhliin. Pikkusuolainen maku ja helppo valmistus valmiista voitaikinasta tekevät tästä reseptistä todella käytännöllisen.
**Ainekset:** - Valmis voitaikina - Pekonia - Tuorejuustoa - Smetanaa - Sipulia - Sieniä (esim. säilykesienet) - Pippuria - Yrttisekoitusta (esim. timjami) - Munaa (voiteluun) - Tuoretta timjamia (koristeluun)
**Valmistusohjeet:** 1. Ota valmis voitaikina sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Sillä välin paista pekoni rapeaksi ja pilko se pieniksi paloiksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Sekoita kulhossa tuorejuusto, smetana, hienonnettu sipuli, valitut sienet (esim. säilykesienet) sekä paistettu pekoni. Mausta seos pippurilla ja yrttisekoituksella. Timjami sopii erityisen hyvin sienten kanssa.
3. Puolita sulaneet voitaikinalevyt. Voitele taikinat munalla. Levitä täyte tasaisesti voitaikinan päälle.
4. Paista piirakat uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Koristele valmiit piirakat tuoreella timjamilla ennen tarjoilua.
**Annosmäärä:** 10 **Valmistusaika:** 30 minuuttia **Hinta per annos:** noin 1€
**Suositeltu viini:** Kuiva valkoviini, kuten Chardonnay tai Sauvignon Blanc, sopii erinomaisesti sieni-pekonipiirakoiden kanssa.