Joulupavlova

annosmäärä
8
valmistusaika
180 min
Tee herkullinen joulupavlova marenkikakkupohjalla. Helppo ohje joulun makeaan herkkuun, valmistusaika 3 h.

Marenkikakkupohja: Ihanteellinen Pohja Joulupavlovalle ja Muille Herkuille

Marenkikakkupohja on herkullinen ja kevyt vaihtoehto perinteisille kakkupohjille, joka sopii erityisen hyvin joulupavlovan kaltaisiin jälkiruokiin. Sen ilmava ja rapea rakente tekee siitä täydellisen pohjan, johon voi lisätä esimerkiksi tuoreita marjoja, kermavaahtoa tai muita makuisia täytteitä. Marenkikakkupohja valmistetaan yksinkertaisista raaka-aineista, kuten kananmunista ja sokerista, mutta sen valmistaminen vaatii tarkkaa tekniikkaa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten valmistat täydellisen marenkikakkupohjan ja miten voit hyödyntää sitä erityisesti joulupavlovan tekemisessä.

Miten Valmistaa Marenkikakkupohja?

Marenkikakkupohjan valmistus alkaa kananmunien valkuaisten erottelulla. Valkuaiset tulee olla huoneenlämpöisiä, jotta ne vaahtoutuvat parhaiten. Sokeri lisätään vähitellen valkuaiseen, kunnes seos on kiiltävää ja muodostaa jämäköitä huippuja. Tärkeää on, että kaikki käytetyt välineet ovat täysin puhtaita ja rasvattomia, sillä pienikin rasvajäämä voi pilata valkuaisten vaahtoutumisen. Marenkikakkupohja paistetaan matalassa lämpötilassa noin tunnin ajan, minkä jälkeen se jätetään jäähtymään. Tämä varmistaa, että pohja säilyttää rapeutensa ja on täydellinen pohja joulupavlovalle tai muille herkuille.

Marenkikakkupohjan Monipuoliset Käyttömahdollisuudet

Marenkikakkupohja on erinomainen valinta erilaisiin jälkiruokiin, erityisesti joulupavlovalle. Sen kevyt rakente sopii täydellisesti yhdistettäväksi kerman ja tuoreiden hedelmien kanssa. Marenkikakkupohjaa voi myös maustaa esimerkiksi suklaalla tai sitruunalla, mikä tuo maukasta vaihtelua perinteisiin leivonnaisiin. Lisäksi se on loistava pohja monikerroksisille jälkiruokien luomuksille, kuten joulupavlovalle, joka on suosittu juhlapöytien herkku. Marenkikakkupohjan monikäyttöisyys tekee siitä erinomaisen valinnan niin arkipäivän leivonnaisiin kuin juhliinkin.

Vinkkejä Onnistuneeseen Marenkikakkupohjaan

Onnistuneen marenkikakkupohjan valmistaminen vaatii muutaman tärkeän askeleen noudattamista. Ensinnäkin, varmista, että kaikki välineet ovat täysin puhtaita ja kuivia. Toiseksi, erottele kananmunien valkuaiset huolellisesti, jotta keltuaiset eivät pääse sekoittamaan valkuaista. Kolmanneksi, lisää sokeri valkuaiseen vähitellen, jotta seos pysyy ilmavana. Lopuksi, paista marenkikakkupohja matalassa lämpötilassa ja anna sen jäähtyä hitaasti, jotta se säilyttää rapeutensa. Näillä vinkeillä saat aina täydellisen marenkikakkupohjan, joka sopii erityisen hyvin joulupavlovan kaltaisiin herkuille.

Miksi Valita Marenkikakkupohja Joulupavlovaan?

Marenkikakkupohja on erinomainen valinta joulupavlovalle sen kevyen ja rapean rakenteen ansiosta. Se tarjoaa täydellisen pohjan, joka yhdistyy harmonisesti kerman ja hedelmien kanssa. Joulupavlovan valmistaminen marenkikakkupohjalla on helppoa, kunhan noudatat valmistusohjeita tarkasti. Tämän ansiosta marenkikakkupohja on suosittu valinta niin joulun aikaan kuin muinakin juhlapäivinä. Kokeile marenkikakkupohjaa joulupavlovan pohjana ja nauti herkullisesta ja vaivattomasta jälkiruoasta!

Tee herkullinen joulupavlova marenkikakkupohjalla. Helppo ohje joulun makeaan herkkuun, valmistusaika 3 h.
Joulupavlova
8
180 min
Ainekset

6 valkuaista
320 g sokeria
1 tl väkiviinaetikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
25 g piparkakkuja paloiteltuna
2 prk maustettua rahkaa (luumu-kaneli)
4 dl vispikermaa
2 dl kirsikkahilloa
KORISTELUUN
marjoja, hedelmiä (kirsikoita, luumua, karpaloita)

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 100 asteeseen. Aseta ohuelti voideltu leivinpaperi uunipellille.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä, vatkaten koko ajan. Kun seos on kiiltävää, lisää etikka. Siivilöi joukkoon maissitärkkelys ja sekoita tasaiseksi. Laita vaahto pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen noin 4 cm:n kokoinen aukko.

3. Pursota leivinpaperille ensin halkaisijaltaan 25 cm kokoinen pyöreä marenkikakkupohja. Painele päälle tai upota osittain piparkakkupaloja.

4. Pursota marenkipohjan päälle reunaa kiertämään pallomaisia kekoja vierekkäin. Pursota lisäksi samalle leivinpaperille reilunkokoisia marenkeja, noin 18–20 kappaletta.

5. Paista uunin keskitasolla 1 h 30 min – 2 h. Marenkikakkupohja saa jäädä sisältä hieman pehmeäksi, kun taas yksittäisten marenkien tulee olla kuivia ja rapsakoita. Siirrä jäähtynyt pohja kakkuvadille.

Kokoa pavlova juuri ennen tarjoilua: Asettele marengit, rahka ja kermavaahto kerroksittain keoksi. Viimeistele hillolla ja koristele marjoilla.

Valmistusaika: 3 h Annosmäärä: 6–8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!