Tarte Tatin

annosmäärä
4
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen tarte tatin resepti kotona helposti. Yhdistä makeus ja suolaisuus 45 minuutissa!
Tarte Tatin
4
45 min
Ainekset

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1,5 rkl vettä
Täyte
500 g kirsikkatomaatteja
0,5 dl tuoretta timjamia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 rkl sokeria
25 g voita
½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Valmista pohjataikina: Sekoita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola kulhossa, kunnes seos muistuttaa karkeaa murua. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Anna taikinan levätä kulhossa noin 15 minuuttia.

3. Valmista täyte: Kuori ja hienonna valkosipuli. Sulata voi ja sokeri paksupohjaisessa pannulla keskilämmöllä, kunnes seos alkaa saada kullanruskeaa väriä. Lisää tomaatit pannulle ja paista noin 3 minuuttia. Mausta suolalla, etikalla ja hienonnettu valkosipuli. Jatka paistamista, kunnes neste on haihtunut ja tomaattiseos on siirappimainen.

4. Ota pannu pois liedeltä ja levitä tomaattiseos tasaisesti pohjalle. Kauli taikina noin 3 mm paksuiseksi levyksi ja asettele se tomaattien päälle pala kerrallaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kullanruskea.

5. Anna pannun jäähtyä muutama minuutti ja kumoa piirakka tarjoilualustalle.

Tarjoile salaatin ja juustojen kanssa.

Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!