Suklaakuorrutus

annosmäärä
10
valmistusaika
35 min
Valmista suklaakuorrutus herkulliseen suklaakakkuun, joka on täydellinen jälkiruoka juhliin. Helppo ohje innostaa!
Suklaakuorrutus
10
35 min
Ainekset

KAKKUPOHJA
voita vuokien voiteluun
5 dl vehnäjauhoa
4 dl sokeria
1 dl sokeritonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
1 ½ tl espressojauhetta (pikakahvi)
2 ½ dl piimää
1 dl auringonkukka- tai rypsiöljyä
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
2 ½ dl kiehuvaa vettä
PASSIONHEDELMÄKUORRUTUS
250 g suolatonta pehmeää voita
300 g tomusokeria
200 g tuorejuustoa
4 passionhedelmää
2 tl sitruunanmehua
SUKLAAKUORRUTUS
100 g noin 60 % tummaa suklaata
1 1/3 dl kuohukermaa
KORISTELUUN
vadelmia tai mansikoita
passionhedelmää
syötäviä kukkia

Valmistus

Tässä kakussa runsas suklaa yhdistyy raikkaaseen passionhedelmään!

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele ja jauhota kaksi kakkuvuokaa (halkaisija noin 20 cm).

2. Mittaa vehnäjauhot, sokeri, kaakaojauhe, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja kahvijauhe monitoimikoneen kulhoon. Lisää piimä, öljy, kananmunat ja vaniljasokeri kuivien ainesten joukkoon. Käynnistä kone ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.

3. Lisää kiehuva vesi ja sekoita täydellä teholla noin minuutin ajan. Jaa taikina tasaisesti vuokiin ja paista uunissa 30–35 minuuttia. Tarkista cocktailtikulla, onko kakku kypsä.

4. Anna kakkujen jäähtyä vuoissa noin 10 minuuttia, irrota ne vuoista ja anna jäähtyä kokonaan.

Passionhedelmäkuorrutus:1. Vatkaa voi vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää tomusokeri siivilän läpi sekoittaen jatkuvasti. Lisää tuorejuusto, passionhedelmien hedelmäliha ja sitruunanmehu. Sekoita tasaiseksi.

2. Leikkaa molemmat kakkupohjat kahtia pitkällä ja terävällä veitsellä. Jos kakun pinta on epätasainen, tasoita se leikkaamalla ylimääräinen osa pois.

3. Aseta ensimmäinen kakkupohjapala tarjoiluvadille ja levitä noin 1 ½ dl kuorrutusta päälle. Jatka kerroksien lisäämistä, kunnes neljäs kakkupohjapala on päällä. Levitä kuorrutus tasaisesti kakun ympärille. Kakun tulee näkyä kuorrutuksen läpi.

4. Aseta kakku jääkaappiin noin kahdeksi tunniksi.

Suklaakuorrutus:1. Sulata suklaapalat ja kerma miedolla lämmöllä kattilassa. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki.

2. Kaada suklaakuorrutus kakun keskelle ja anna sen valua reunoja pitkin alas. Aseta kakku jääkaappiin. Koristele marjoilla, passionhedelmillä ja kukilla!

Annosmäärä: 10 kakkupalaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!