Savuporopiirakka

annosmäärä
6
valmistusaika
60 min
Savupororouhe tuo makua herkulliseen piirakkaan. Helppo resepti illanviettoon tai kevyeksi iltapalaksi!

Savupororouhe Piirakan Taustaa ja Perinteitä

Savupororouhe piirakka on syvällä suomalaisessa ruokakulttuurissa juurtunut herkku, joka on saanut alkunsa Lapin alueella. Tämän piirakan erikoisuus piilee sen täytteessä, jossa savustetun poron voimakas maku yhdistyy rapeaan taikinaan. Alun perin savupororouhe piirakka syntyi käytännön tarpeesta: metsästysretkien jälkeen saatavilla olevat raaka-aineet muunnettiin herkulliseksi ruoaksi. Savustaminen oli tärkeä tapa säilöä poronliha, ja tästä perinteestä kehittyi ajan myötä suosittu resepti, joka yhä nauttii laajaa arvostusta.

Savupororouhe Piirakan Tärkeimmät Ainekset

Savupororouhe piirakan valmistuksessa käytetyt ainekset ovat yksinkertaisia mutta tehokkaita. Savupororouhe on tietenkin täytteen tärkein ainesosa, ja se tuo piirakkaan sen erottuvan savustetun maun. Perusainesosia ovat myös vehnäjauhot, voi, kerma ja kananmunat, jotka muodostavat piirakan pohjan ja täytteen. Lisäksi sipuli, valkosipuli ja mausteet voivat täydentää täytteen makua entisestään. Näiden aineksien yhdistelmä tekee savupororouhe piirakasta täydellisen valinnan niin arki- kuin juhlaruoaksi. Ainekset ovat helposti saatavilla, mikä tekee reseptistä käytännöllisen ja nopean valmistettavan.

Savupororouhe Piirakan Valmistusvaiheet

Savupororouhe piirakan tekeminen alkaa taikinan valmistamisesta. Sekoita vehnäjauhot ja voi tasaiseksi taikinaksi ja lisää hieman vettä saadaksesi oikean koostumuksen. Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista uunissa noin 10 minuuttia. Täytteen valmistamiseksi sekoita savupororouhe, kerma, kananmunat ja mausteet tasaiseksi massaksi. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja paista uunissa 180 asteessa noin 25–30 minuuttia. Piirakka on valmis, kun täyte on kiinteytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasoittua ja leikkaaminen on helpompaa.

Savupororouhe Piirakan Tarjoilu ja Säilytys

Savupororouhe piirakka on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arkiruoaksi kuin juhla-ateriaksi. Se tarjoillaan usein alkupalana tai pääruokana, ja se yhdistyy erinomaisesti raikkaisiin salaatteihin tai uunipaistettuihin vihanneksiin. Piirakan ainutlaatuinen maku ja täyteläinen koostumus tekevät siitä suositun valinnan erilaisissa tilaisuuksissa. Kun piirakka on jäähtynyt, se on helppo leikata kauniiksi annospaloiksi. Lisäksi savupororouhe piirakan voi pakastaa ja nauttia myöhemmin, sillä se säilyttää makunsa ja koostumuksensa erinomaisesti. Tämä tekee siitä käytännöllisen ja pitkäkestoisen valinnan ruokavalmistukseen.

Savupororouhe piirakka on siis täydellinen yhdistelmä perinteitä ja modernia käytännöllisyyttä. Kokeile savupororouhe reseptiä ja nauti tästä herkullisesta suomalaisesta ruokalajista!

Savupororouhe tuo makua herkulliseen piirakkaan. Helppo resepti illanviettoon tai kevyeksi iltapalaksi!
Savuporopiirakka
6
60 min
Ainekset

1 pkt iso lehtitaikinalevy
200 g creme fraichea
2 tl piparjuuritahnaa
150 g savupororouhetta
100 g leipäjuustoa
1/2 dl puolukoita
Voiteluun:
kananmuna
Lisäksi:
rucolaa

Valmistus

Savuporo-leipäjuustopiirakka tarjoaa herkullisen maistiaisen pohjoisesta. Tämä piirakka on erinomainen valinta esimerkiksi illanviettoon tai kevyeksi iltapalaksi.

1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kauli sulanut taikina isommaksi ja ohuemmaksi. Asettele taikinapohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

2. Voitele taikinan reunat kananmunalla noin 1 cm leveydeltä ja pistele pohjaa haarukalla. Esikypsennä uunin alimmalla tasolla 200 asteessa 10 minuutin ajan. Ota piirakkapohja esikypsennyksen jälkeen uunista.

3. Sekoita piparjuuritahna creme fraichen kanssa ja levitä seos tasaisesti piirakkapohjalle. Ripottele päälle savupororouhe. Leikkaa leipäjuusto paloiksi ja asettele ne piirakan pinnalle. Lisää vielä puolukoita pinnalle ripoteltuna.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20–30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea ja pohja on kypsä. Anna piirakan jäähtyä hetki ja ripottele pinnalle rucolaa ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 1 h
Annosmäärä: 6

Alkuperäinen resepti ja kuvat:
Maistuis Varmaan Sullekin!

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!