Vuohenjuustopiirakka

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen vuohenjuustopiirakka ohjeella, joka sopii täydellisesti perheelle tai vieraille! Maista ja nauti.
Valmista herkullinen vuohenjuustopiirakka ohjeella, joka sopii täydellisesti perheelle tai vieraille! Maista ja nauti.
Vuohenjuustopiirakka
6
45 min
Ainekset

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kurkumaa
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl kylmää vettä
TÄYTE:
2 valkosipulinkynttä
1 varsi kevätsipulia
100 g vuohenjuustoa
100 g ricottajuustoa
2 kananmunaa
1 tl kasvisliemijauhetta
ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Valmista pohja. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Lisää seokseen öljy ja vesi, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina piirakkavuokien pohjille ja paista uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Valmistele täyte. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Hienonna valkosipuli ja viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Ripottele sipulit esipaistettujen pohjien päälle. Sekoita kulhossa vuohenjuusto, ricotta ja kananmunat. Mausta täyte kasvisliemijauheella, suolalla ja pippurilla. Lisää hunajaa, jos haluat makeutta. Kaada täyte pohjien päälle ja tasoita.

4. Paista piirakoita uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes täyte on kiinteä ja pinta kullanruskea.

5. Anna piirakoiden jäähtyä vuoissa huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 45 minuuttia Annosmäärä:
4-6 Hinta: noin 3€ per annos

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!