Croque Monsieur

annosmäärä
6
valmistusaika
25 min
Löydä helppo croque monsieur resepti, joka valmistuu vain 25 minuutissa. Nauti täydellisestä makuelämyksestä!

Croque Monsieur -resepti: Ranskalainen herkku kotona

Croque monsieur on ikimuistoinen ranskalainen voileipä, joka on valloittanut ruokailijoiden sydämet ympäri maailmaa. Tämä täyteläinen ja raikas annos on täydellinen valinta niin lounaaksi, brunssiksi kuin välipalaksikin. Croque monsieur resepti on helppo toteuttaa, ja siihen tarvitaan vain muutamia perusainesosia. Tässä artikkelissa käymme läpi croque monsieurin perinteet ja annamme käytännönläheiset ohjeet sen valmistamiseen kotikonstein.

Croque Monsieur -reseptin tärkeimmät ainesosat

Croque monsieur resepti perustuu muutamaan keskeiseen ainesosaan, jotka yhdessä luovat täydellisen makuyhdistelmän. Valitse laadukas vaalea leipä, kuten paahtoleipä tai maalaisleipä, joka toimii voileivän pohjana. Juusto on reseptin tärkein täyte, ja perinteisesti käytetään Gruyère-juustoa. Jos et löydä Gruyèrea, voit korvata sen esimerkiksi Emmentalilla. Kinkku tuo voileipään suolaisen maun, ja bechamel-kastike lisää annokseen täyteläisyyttä. Älä unohda voita leivän paistamiseen sekä suolaa ja pippuria maustamiseen.

Vaiheittainen ohje croque monsieurin valmistukseen

Croque monsieur resepti on helppo seurata, ja valmistus alkaa leivän paistamisesta. Voitele leipäviipaleet voilla ja paahda ne pannulla kullanruskeiksi. Seuraavaksi valmista bechamel-kastike sulattamalla voi kattilassa ja lisäämällä vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi ja lisää maito hiljalleen, kunnes kastike on paksu ja tasainen. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kastiketta leipäviipaleiden päälle, aseta kinkku ja juusto väliin, ja peitä toisella leipäviipaleella. Paista voileivät pannulla tai uunissa, kunnes juusto on sulanut ja pinta on rapea.

Croque Monsieurin tarjoilu ja muunnelmat

Croque monsieur resepti sopii erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä annokseen raikasta vihreää salaattia. Tämä ranskalainen herkku on myös täydellinen lisä brunssipöytään, jossa se kilpailee muiden herkkujen kanssa. Kokeile tarjoilla croque monsieur esimerkiksi keiton tai raikkaan juoman kera. Jos haluat kokeilla jotain uutta, voit muokata reseptiä lisäämällä siihen yrttejä, mausteita tai jopa munaa oman maun mukaan.

Croque monsieur on todellinen makuelämys, joka tuo ranskalaisen ruokakulttuurin kotiisi. Kokeile tätä helppoa ja herkullista croque monsieur reseptiä ja nauti aitojen ranskalaisten makujen ystävien tai perheen kanssa!

Löydä helppo croque monsieur resepti, joka valmistuu vain 25 minuutissa. Nauti täydellisestä makuelämyksestä!
Croque Monsieur
6
25 min
Ainekset

12 palaa
isoa paahtoleipää
2 rkl
Dijon-sinappia
200 g gruyère-juustoa
35 g
voita
1/2 dl
vehnäjauhoa
3 1/2 dl
maitoa
pieni ripaus
jauhettua muskottipähkinää
200 g
savusaunakinkkua

Valmistus
  1. Aseta kuusi leipäpalaa leivinpaperin päälle pellille ja sivele ne sinapilla. Raasta juusto karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuumenna voi pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon vehnäjauhot koko ajan sekoittaen. Anna kypsyä muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  3. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan kunnolla kierrevatkaimella sekoittaen, jotta vältyt paakuilta. Keitä pari minuuttia edelleen sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Lisää puolet juustosta ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta muskottipähkinällä.
  4. Jaa kinkkuviipaleet leiville ja sivele kinkun päälle juustokastiketta. Lisää toiset leivät kansiksi ja kuorruta lopulla kastikkeella. Ripottele leiville loppu juustoraaste.
  5. Kuorruta 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Nosta lopuksi ylätasolle ruskistumaan 1-2 minuutiksi.

**Valmistusaika:** 25 min
**Annoksia:** 6

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!