Espaanalainen Piirakka

annosmäärä
4
valmistusaika
30 min
Valmista espanaalinen piirakka helposti! Yhdistä tonnikala, kasvikset ja juustoraaste nopealla 30 minuutin reseptillä.
Valmista espanaalinen piirakka helposti! Yhdistä tonnikala, kasvikset ja juustoraaste nopealla 30 minuutin reseptillä.
Espaanalainen Piirakka
4
30 min
Ainekset

380 g pyöreä piirakkataikinapohja
+ jauhoja kaulimiseen
ESPANJALAISET POIKKEUSTÄYTTEET:
200 g tonnikalaa
2 keltasipulia
40 g aurinkokuivattuja paprikaa
145 g aurinkokuivattuja tomaatteja
2 kananmunaa
2 dl creme fraichea
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Valmistus

Ota piirakkataikina sulamaan hyvissä ajoin ennen valmistusta!

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele pyöreä uunivuoka valmiiksi.

2. Jauhota työpöytä ja kaulitse valmiista taikinasta uunivuoan kokoinen levy. Nosta taikina vuokaan, painele tasaiseksi ja haarukoi pohjaan reikiä. Esipaista uunin keskitasolla 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

3. Valuta tonnikaloista ylimääräinen neste siivilässä ja levitä kala esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi aurinkokuivatut paprikat ja tomaatit. Asettele kasvikset tonnikalan päälle, mutta säästä halutessasi osa koristeluun. Riko kananmunat pienessä sekoitusastiassa ja lisää joukkoon crème fraîche. Sekoita tasaiseksi ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.

4. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanvärinen.

Viimeistele lämmin piirakka hienonnetulla aurinkokuivatulla tomaatilla ja kaapistasi löytyvillä yrteillä.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!