Suppilovahveropiirakka

annosmäärä
6
valmistusaika
40 min
Tee herkullinen suppilovahveropiirakka helposti! Tämä resepti yhdistää sipulin, suppilovahverot ja juustoraasteen.

Suppilovahveropiirakka – suomalainen herkku, joka hurmaa

Suppilovahveropiirakka on aito suomalainen herkku, joka yhdistää metsän antimet ja kotikeittiön taidot. Suppilovahvero, tunnettu syvästä ja maanläheisestä maustaan, on täydellinen valinta piirakan täytteeksi. Tämä sieni tuo piirakkaan ainutlaatuisen makuyhdistelmän, joka sopii niin arki- kuin juhlaruoaksi. Suppilovahveropiirakka on erityisen suosittu syksyn ja talven pimeinä iltoina, kun kaipaat jotain lämminhenkistä ja maukasta. Sen yksinkertainen mutta täyteläinen rakente tekee siitä suositun valinnan niin perheiden kuin ystävien keskuudessa.

Kuinka valmistaa suppilovahveropiirakka?

Suppilovahveropiirakan valmistus alkaa laadukkaiden raaka-aineiden valinnalla. Tarvitset tuoreita tai kuivattuja suppilovahveroita, jotka voit joko kerätä itse metsästä tai ostaa kaupasta. Piirakkapohjan voit tehdä itse tai käyttää valmistaikinaa, mikä nopeuttaa prosessia. Täytteeseen kannattaa lisätä sipulia, valkosipulia ja yrttejä, kuten timjamia, jotka korostavat sienten makua. Kerma tai smetana tuo täytteeseen pehmeyttä ja auttaa sitomaan ainekset yhteen. Kun täyte on valmis, levitä se piirakkapohjan päälle ja paista uunissa noin 200 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Vinkkejä täydellisen suppilovahveropiirakan tekemiseen

Jotta suppilovahveropiirakka onnistuu täydellisesti, on tärkeää kiinnittää huomiota muutamiin yksityiskohtiin. Ensinnäkin, esikäsittele suppilovahverot huolellisesti. Puhdista sienet perusteellisesti ja liota kuivattuja sieniä tarvittaessa. Toiseksi, mausta täyte hyvin. Lisää suolaa, mustapippuria ja hieman muskottipähkinää, mikä tuo piirakkaan syvyyttä. Kolmanneksi, esipaista piirakkapohja. Näin pohja pysyy rapeana eikä ime liikaa täytteen kosteutta. Lopuksi, anna piirakan jäähtyä hetki ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua ja piirakka säilyttää muotonsa leikatessa.

Kuinka tarjoilla suppilovahveropiirakka?

Suppilovahveropiirakka on monipuolinen ruoka, joka sopii niin alkupalaksi, pääruoaksi kuin buffetpöydän täytteeksi. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä sen kylkeen raikkaan salaatin, joka tasapainottaa piirakan täyteläisyyttä. Viinisuosituksena kannattaa kokeilla valkoviiniä, kuten Rieslingiä, joka korostaa suppilovahveroiden hienostunutta makua. Jos haluat tehdä piirakasta juhlavamman, koristele se tuoreilla yrteillä tai kermavaahdolla. Suppilovahveropiirakka maistuu parhaalta hieman jäähtyneenä, jolloin maut ovat ehtineet syventyä. Lisäksi piirakka säilyy hyvin jääkaapissa, ja sen maku vain paranee seuraavana päivänä.

Tee herkullinen suppilovahveropiirakka helposti! Tämä resepti yhdistää sipulin, suppilovahverot ja juustoraasteen.
Suppilovahveropiirakka
6
40 min
Ainekset

POHJA
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
½ dl Mozzarella -juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
2 kpl sipulia
1 l suppilovahveroita
pala purjoa
ripaus pippuria ja suolaa
MUNAMAITO
2 kpl kananmunaa
2 dl ruokakermaa
3 dl juustoraastetta

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2. Valmista pohja. Sekoita jauhot ja voi keskenään, kunnes seos muistuttaa murumaisaa rakennetta. Lisää vesi ja juustoraaste, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina korkeareunaiseen piirakkavuokaan ja anna sen levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia. Paista taikinapohjaa esilämmitetyssä uunissa 10 minuuttia.

3. Valmista täyte. Kuullota hienonnettu sipuli ja suppilovahverot paistinpannulla voissa, kunnes neste on haihtunut. Mausta sipuli-sieniseos suolalla ja mustapippurilla.

4. Hienonna purjo ja lisää se sieniseokseen. Kaada valmis täyte taikinapohjan päälle. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään, ja kaada seos täytteen päälle piirakkavuokaan.

5. Ripottele päälle runsaasti juustoraastetta. Paista piirakkaa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Valmistusaika: 40 minuutti
a Annosmäärä: 6

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!