Juustopiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
60 min
Valmista herkullinen juusto piirakka 60 minuutissa yksinkertaisella reseptillä, jossa on juustoraastetta ja kermaa.
Valmista herkullinen juusto piirakka 60 minuutissa yksinkertaisella reseptillä, jossa on juustoraastetta ja kermaa.
Juustopiirakka
8
60 min
Ainekset

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä
Täyte
4 kananmunaa
150 g gouda-juustoraastetta
2 dl kermaviiliä
2 dl ruokakermaa
Koristeluun
3 tuoretta viikunaa
1 dl saksanpähkinöitä rouheena
½ dl vaahterasiirappia

Valmistus

Herkullinen juustopiirakka maistuu niin alkupalana kuin lounaaksi!

1. Sekoita pehmeä voi, jauhot ja kylmä vesi tasaiseksi taikinaksi. Laita irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle leivinpaperi.

2. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa uunin alatasolla 200 asteessa 10 minuuttia.

3. Vatkaa munat kulhossa, kunnes rakenne on rikki. Lisää juustoraaste, kermaviili, kerma ja suola. Sekoita hyvin ja kaada täyte vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes täyte on kypsä ja pinta on saanut kauniin värin.

Anna piirakan jäähtyä.

4. Koristele piirakan päälle pilkotut viikunat, saksanpähkinät ja vaahterasiirappi.

Tarjoile piirakka haaleana tai kylmänä.

Valmistusaika: 60 minuutti
a Annosmäärä: 8

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!