Lihapiirakka
1 paketti lehtitaikinaa
1 kananmuna
TÄYTE
1 purjo
1 sipuli
1 iso punainen omena
400g porsaan jauhelihaa
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti ennen sen työstämistä. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Pese ja hienonna purjo. Kuori ja silppua sipuli. Poista omenasta siemenkota ja hienonna omena pieniksi kuutioiksi.
3. Sekoita keskenään purjo, sipuli, silputtu omena, jauheliha ja nypitty timjami. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
4. Kauli taikina noin 30 cm x 35 cm kokoiseksi ohueksi levyksi. Leikkaa taikina pituussuunnassa kahtia.
5. Lusikoi jauhelihamassaa tasaisesti keskelle taikinatankoja. Leikkaa taikina leveyssuunnassa suorakulmaisiksi paloiksi. Niputa palat toiselle sivulle kiinni ja tee piirakoiden päälle pitkittäisiä viiltoja.
6. Voitele piirakat kananmunalla ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
Valmistusaika: 30 minuutti
a Annosmäärä: 6