Pyhän Patrickin piirakka
1 (á 380g) paketti makeaa piirakkataikinaa
1 rkl voita vuoan voiteluun
30 g melassia
TÄYTE:
200 g vaaleaa siirappia + 1 dl vettä
100 g kaurahiutaleita
100 g korppujauhoja
1 sitruuna
2 isoa kananmunaa
1. Aseta piirakkapohja huoneenlämpöön sulamaan muutama tunti ennen käyttöä. Esilämmitä uuni 160 asteeseen.
2. Voitele haluamasi kokoinen tai useampi piirakkavuoka voilla ja aseta sivuun. Jaa taikina osiin vuokien määrän mukaan ja kauli tasaisiksi levyiksi. Vuoraa vuoat taikinalla, tee taikinaan pieniä reikiä haarukalla ja esipaista 10 minuuttia, kunnes taikina on melkein kypsää. Kaada ja levitä piirakoille melassia ja anna jäähtyä.
3. Valmista täyte: Kuumenna isossa kattilassa matalalla lämmöllä vaalea siirappi ja vesi. Ota kattila pois levyltä. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, korppujauhot ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja riko jäähtyneeseen massaan yksi kananmuna kerrallaan. Sekoita käsin tasaiseksi massaksi ja kaada kypsien piirakkapohjien päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
4. Anna piirakoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja tarjoile jäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annosmäärä: 12
Erikoistyövälineet: piirakkavuoka tai useampi vuoka