Porkkanakakku

annosmäärä
12
valmistusaika
40 min
Kokeile mehevä porkkanakakku reseptiä saksanpähkinöillä! Helppo herkku juhliin tai arkeen. Löydä ohjeet täältä!
Kokeile mehevä porkkanakakku reseptiä saksanpähkinöillä! Helppo herkku juhliin tai arkeen. Löydä ohjeet täältä!
Porkkanakakku
12
40 min
Ainekset

1 ½ dl saksanpähkinöitä
3 kananmunaa
3 ½ dl sokeria
1½ tl ruokasoodaa
1½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ rkl jauhettua kardemummaa
1 rkl kanelia
4 dl vehnäjauhoja
4 dl hienojakoista porkkanaraastetta
2 ½ dl rypsiöljyä
voita vuoan voiteluun
KUORRUTUS
2 dl tomusokeria
200 g huoneenlämpöistä voita
200 g tuorejuustoa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
3 tl vaniljasokeria

Valmistus

Herkullisessa porkkanakakussa maistuu kardemumma! Saksanpähkinä antaa kivan suutuntuman kakulle.

1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Rouhi saksanpähkinät karkeaksi. Lisää saksanpähkinät, ruokasooda, leivinjauhe, suola, kardemumma, kaneli ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Lisää porkkanaraaste ja öljy ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää myös öljy.

2. Paista voidellussa irtokakkuvuoassa 200 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes koittaessa tikkuun ei irtoa enää taikinaa.

3. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne pehmentyvät huoneenlämpöisiksi. Vatkaa tomusokeri, voi ja juusto tasaiseksi tahnaksi. Lisää sitruunankuori ja -mehu sekä vaniljasokeri. Sekoita vähän ja levitä tasaisesti kakun päälle.

4. Anna olla jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua ja koristele saksanpähkinöillä!

Leikkaa mehevä porkkanakakku haluamasi kokoisiksi paloiksi ja nauti!

Valmistusaika: 1 tunti
Annosmäärä: 12 palaa

---

**Saksanpähkinä resepti: Maukas ja Rapea Lisä Ruokiin ja Leivonnaisiin**

Saksanpähkinä on monikäyttöinen ja herkullinen pähkinä, joka tuo ruokaan täyteläistä makua ja mukavaa rapeutta. Sen hienostunut, hieman makea maku tekee siitä täydellisen lisän niin suolaisiin kuin makeisiin ruokiin. Saksanpähkinöitä voi käyttää monella tavalla ruoanlaitossa ja leivonnassa, ja ne ovat erinomainen valinta, kun haluat lisätä annokseen ravinteikkuutta ja tekstuuria.

**Täyteläinen ja monipuolinen makuelämys** Saksanpähkinöiden rikas maku sopii hyvin yhteen erilaisten raaka-aineiden kanssa, ja ne tuovat annokseen syvyyttä ja pähkinäistä aromia. Pähkinöitä voi käyttää esimerkiksi salaateissa, missä ne tuovat mukavaa purutuntumaa ja makua vihannesten rinnalle. Ne ovat myös loistava lisä keittoihin ja patoihin, joissa niiden maku syvenee ja tuo annokseen lisää täyteläisyyttä. Lisäksi saksanpähkinät ovat täydellisiä lisukkeita leivonnaisiin, kuten kakkuihin, kekseihin ja leipiin, joissa ne antavat leivonnaisille ihanan rapean rakenteen.

**Muunneltava ja monikäyttöinen raaka-aine** Saksanpähkinöitä voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa ja leivonnassa. Voit esimerkiksi paahtaa niitä kevyesti ennen käyttöä, mikä tuo esiin niiden luonnollisen makeuden ja tekee niistä entistäkin maukkaampia. Saksanpähkinät sopivat myös erinomaisesti osaksi granolaa tai mysliseosta, jolloin ne tuovat aamiaiselle lisää makua ja rapeutta. Voit myös murskata saksanpähkinöitä ja käyttää niitä korppujauhojen sijasta kalojen tai lihojen leivityksessä, jolloin saat aikaan herkullisen ja pähkinäisen pinnan. Erilaiset jälkiruoat, kuten saksanpähkinäkakku tai -browniet, ovat myös suosittuja vaihtoehtoja, joissa pähkinöiden maku pääsee loistamaan.

**Erilaisia tarjoiluehdotuksia** Saksanpähkinät ovat monipuolinen lisä moneen ruokaan, ja niitä voi käyttää niin suolaisissa kuin makeissa resepteissä. Ne sopivat erinomaisesti erilaisiin salaattipohjiin, erityisesti yhdessä vuohenjuuston, rucolan tai kuivattujen hedelmien kanssa. Myös pastoissa ja risotoissa saksanpähkinät tuovat annokseen lisää makua ja tekstuuria. Leivonnassa saksanpähkinöitä voi käyttää esimerkiksi porkkanakakuissa, banaanileivissä ja erilaisissa kekseissä, joissa ne antavat leivonnaisille herkullisen maun ja ihanan rapean purutuntuman.

**Nauti saksanpähkinöistä kotona** Saksanpähkinä on täydellinen valinta, kun haluat lisätä ruokiisi tai leivonnaisiisi täyteläistä makua ja rapeutta. Sen monipuolisuus ja muunneltavuus tekevät siitä suositun raaka-aineen, joka maistuu aina yhtä hyvältä. Kokeile erilaisia saksanpähkinä reseptejä seuraavalla kerralla, kun kaipaat lisämakua ja tekstuuria aterioihisi – nämä pähkinät tuovat taatusti ripauksen luksusta ja herkullisuutta mihin tahansa ruokaan tai leivonnaiseen!

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!