Lehtitaikinapiirakka
4 levyä lehtitaikinaa
1 dl luumuhilloa
tomusokeria viimeistelyyn
PRALINE
100 g manteleita
200 g sokeria
1 dl vettä
1 tl voita
NUTELLA-SUKLAATÄYTE
150 g maitosuklaata
100 g nutellaa
1 tl rypsiöljyä
1. Esikuumenna uuni 180 asteeseen. Ota lehtitaikinat esiin ja anna niiden pehmetä huoneenlämpöön.
2. Valmistele praline. Paahda manteleita esilämmitetyssä uunissa noin 8 minuuttia, kunnes ne saavat kullanruskean pinnan. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
3. Kuumenna kattilassa sokeria ja vettä. Kun sokeri on liuennut kokonaan, anna seoksen kiehua noin 10 minuuttia sekoittamatta. Kun karamelli on saavuttanut kullanruskean värin, nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon nopeasti voi ja paahdetut mantelet. Kaada massa leivinpaperille ja tasoita se mahdollisimman ohueksi kerrokseksi ennen kuin se kovettuu. Anna jäähtyä ja rouhi karkeiksi muruiksi.
4. Levitä lehtitaikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele taikinan pinta maidolla tai vedellä. Levitä pintaan ohut kerros luumuhilloa estämään liiallista kohoamista uunissa. Paista uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia pakkauksen ohjeiden mukaan. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
5. Valmistele nutella-suklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita joukkoon nutella ja öljy. Kun massa on tasaista, anna sen jäähtyä hetki. Levitä täyte huoneenlämpöisille lehtitaikinalevyille ja ripottele pinnalle pralinemurua. Pinoa täytetyt taikinalevyt päällekkäin korkeaksi piirakaksi ja koristele pralinemurulla.
6. Tarjoile pähkinäinen lehtitaikinapiirakka samana päivänä. Viimeistele piirakka tomusokerilla ja koristele esimerkiksi tuoreella mintulla tai pähkinöillä. Tarjoile kermavaahdon kera.
Valmistusaika: 25 minuuttia Annosmäärä: 4