Psyllium-leipä
3 1/2 dl gluteenitonta leipäjauhoa
1 tl psylliumia
1 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
ripaus suolaa
1 1/2 dl valkoviiniä
voisulaa voiteluun
Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen ja voitele pieni leipävuoka valmiiksi.
1. Siivilöi kulhoon gluteenittomat leipäjauhot, psyllium, leivinjauhe, sokeri ja suola. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Kaada valkoviini joukkoon ohuena nauhana, samalla kun sekoitat tasaisesti. Kun taikina on yhtenäinen, kaavi se leipävuokaan ja tasoita. Taikinan tulisi olla melko tahmaista, joten tasoita sitä tarvittaessa öljytyin sormin.
2. Peitä leipävuoka ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa vähintään 30 minuuttia.
3. Kypsennä leipää uunin keskitasolla 20 minuuttia. Sivele leivän päälle voisulaa ja laske uunin lämpötila 180 °C asteeseen. Jatka kypsennystä vielä noin 20 minuuttia, kunnes leivän kuori on rapea ja sisus kypsää. Jos pinta tummenee liikaa, laske uunin lämpötilaa hieman.
4. Ota leipä uunista ja ripottele sen päälle suolakiteitä. Anna leivän jäähtyä huoneenlämpöiseksi e
nnen tarjoilua. Tarjoile gluteeniton valkoviinileipä huoneenlämpöisenä esimerkiksi vatkatun ruskeavoin kanssa.
Valmistusaika: 25 minuut
tia Annosmäärä: 1 pieni lei
pä Erikoistyövälineet: pieni leipävuoka