Suklaakeksit
60 g voita
100 g taloussuklaata
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1. Esilämmitä uuni 185 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja jätä seoksen jäähtymään. Samaan aikaan mittaa kananmunat, sokeri, leivinjauhe ja vaniljasokeri vatkauskulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Yhdistä sula suklaaseos ja vatkattu munaseos, sekoita hyvin.
3. Lisää jauhot desilitra kerrallaan, sekoittaen kevyesti. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 10 minuuttia.
4. Muotoile taikinasta lusikalla pieniä pyöreitä kasoja leivinpaperin päälle. Jätä keksien väliin riittävästi tilaa, jotta ne eivät leviä yhteen uunissa. Paista uunissa noin 10 minuuttia.
5. Keksien tulisi olla hieman pehmeitä keskeltä, kun otat ne uunista. Anna keksien jäähtyä täysin. Voit nauttia niistä sellaisenaan tai täyttää ne sulatetulla suklaalla liimaamalla kaksi keksiä yhteen.
Valmistusaika: 40 min.