Tomusokerikeksit

annosmäärä
8
valmistusaika
80 min
Valmista herkullisia keksejä tomusokerikuorrutus päällä. Tämä resepti on nopea ja helppo, valmista 80 minuutissa!

Kaakaokeksit – Herkullinen herkku jokaiseen tilaisuuteen

Kaakaokeksit ovat täydellinen herkku niin arkeen kuin juhliinkin. Niiden rikas suklaamaku ja helppo valmistus tekevät niistä suositun valinnan kaikenikäisille. Olipa kyseessä perheillallinen, juhlatilaisuus tai vain pieni itselleen -hetki, kaakaokeksit sopivat tilanteeseen täydellisesti. Lisäksi ne ovat erinomainen vaihtoehto niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin leipureille.

Kaakaokeksien valmistus – Yksinkertainen resepti

Kaakaokeksit valmistetaan helposti saatavilla olevista aineksista, kuten vehnäjauhoista, kaakaojauheesta, voista, ruokokidesokerista, kananmunista ja leivinjauheesta. Jos haluat lisämaustetta, voit käyttää esimerkiksi suklaahippuja tai pähkinöitä. Valmistus alkaa kuivien aineiden sekoittamisesta, minkä jälkeen lisätään voi ja ruokokidesokeri. Lopuksi taikinaan lisätään kananmunat, ja kaikki sekoitetaan tasaiseksi. Muotoile taikina pieniksi palloiksi ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista cookiet noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita reunoilta mutta pehmeitä sisältä.

Kaakaokeksien muunnelmat – Luo omasi

Kaakaokeksit ovat erinomainen pohja erilaisille makuyhdistelmille. Kokeile esimerkiksi lisätä taikinaan rouhittua tummaa suklaata tai pähkinöitä, kuten hasselpähkinöitä tai manteleita, tuomaan rapeutta. Jos haluat hienostuneemman maun, kokeile appelsiininkuorta tai vaniljauutetta. Muista seurata tarkasti keksien kypsymistä, jotta ne eivät kuivu liikaa. Jätä cookiet jäähtymään ritilälle, jotta ne säilyvät täydellisen rapeina.

Kaakaokeksien tarjoilu – Monipuolisia ideoita

Kaakaokeksit sopivat erinomaisesti kahvin tai teen kanssa tarjottaviksi. Niiden intensiivinen kaakaomaku täydentää erityisesti espressoa tai mausteista chai-teetä. Voit myös käyttää keksiä osana jälkiruokia, kuten murskata ne pohjaksi juustokakuille tai jäätelöannoksille. Jos haluat tehdä keksistä juhlavampia, koristele ne tomusokerikuorrutuksella tai suklaakuorrutuksella. Kaakaokeksit ovat monipuolisia ja sopivat niin arjen pieniin hetkiin kuin juhliinkin.

Kaakaokeksit ovat aina varma valinta, ja niiden valmistaminen on helppoa ja hauskaa. Kokeile erilaisia makuja ja tarjoilutapoja löytääksesi oman suosikkisi!

Valmista herkullisia keksejä tomusokerikuorrutus päällä. Tämä resepti on nopea ja helppo, valmista 80 minuutissa!
Tomusokerikeksit
8
80 min
Ainekset

100 g huoneenlämpöistä voita
1 1/2 dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
+ tomusokeria tomuttamiseen

Valmistus

Nämä herkulliset keksit ovat todellinen herkku, joka maistuu monelle! Keksit halkeilevat uunissa kypsytettäessä, ja tomusokerikuorrutus antaa niille viehättävän ulkonäön, joka muistuttaa pieniä ruislimppuja.

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja ruokokidesokeri keskenään. Lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan ja jatka vaahdottamista. Siivilöi taikinaan vehnäjauhot, mantelijauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita varovaisesti, kunnes taikina on tasaista, mutta älä sekoita liikaa, jotta taikina pysyy ilmavana.

2. Laita laakeaan astiaan tomusokeri valmiiksi. Ota taikinasta noin ruokalusikallinen kerrallaan ja muotoile siitä pieniä palloja. Pyörittele pallot tomusokerissa ja aseta ne pakasterasiaan. Jos palloja on paljon, laita niiden väliin leivinpaperia ja pinoa ne kerroksittain, jotta tomusokeri ei tahmaannu. Pakasta palloja vähintään 30 minuuttia.

3. Pyörittele taikinapallot uudelleen tomusokerissa pakastuksen jälkeen. Varmista, että pallot ovat kokonaan tomusokerin peitossa, jotta ne saavat kauniin ja tasaisen pinnan.

4. Aseta pallot uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla noin 10 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä ja pinta on halkeillut. Anna keksien jäähtyä uunipellillä hetki ennen tarjoilua. Nauti keksit mielellään vielä hiukan pehmeinä.

Valmistusaika: 80 minuut
tia Annosmäärä: noin 40 keksiä

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!