Suklaakahvikakku

annosmäärä
10
valmistusaika
120 min
Tee herkullinen suklaa kahvikakku kermalla ja appelsiinilla. Tämä resepti on helppo ja nopea! Kokeile nyt!

Suklaakahvikakun täydelliset ainekset

Suklaakahvikakku on herkullinen yhdistelmä, joka sopii sekä arki- että juhlapöytiin. Tämän ihastuttavan leivoksen valmistukseen tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen: vehnäjauhoja, kaakaojauhetta, leivinjauhetta, suolaa, voita, sokeria, kananmunia, vaniljauutetta ja maitoa. Jos haluat tehdä suklaakahvikakusta vieläkin täyteläisemmän, voit lisätä taikinaan tummaa suklaata. Laadukkaat raaka-aineet ovat avainasemassa, sillä ne vaikuttavat merkittävästi kakun makuun ja rakenteeseen. Vahva kahvi korostaa suklaan rikasta aromia, joten valitse mieluummin tummapaahtoinen ja aromikas kahvi. Näillä aineksilla saat varmasti aikaan mehevän ja herkullisen suklaakahvikakun.

Helpot ohjeet suklaakahvikakun valmistukseen

Aloita suklaakahvikakun valmistus esilämmittämällä uuni 180 asteeseen. Sekoita ensin kuivat aineet – vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola – suureen kulhoon. Toisessa kulhossa vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa jokaisen jälkeen hyvin. Lisää vaniljauute ja sekoita tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet voiseokseen vuorotellen maidon kanssa. Sulata tumma suklaa ja lisää se taikinaan yhdessä vahvan kahvin kanssa. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kääntämistä. Suklaakahvikakku on parhaimmillaan hieman jäähtyneenä, jolloin sen täyteläinen maku pääsee esiin.

Vinkkejä täydelliseen suklaakahvikakkuun

Onnistuneen suklaakahvikakun salaisuus piilee muutamassa yksinkertaisessa vinkissä. Älä ylivatkaa taikinaa, sillä liiallinen vatkaaminen voi tehdä kakusta tiiviin. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta ne sekoittuvat paremmin ja takaavat tasaisen rakenteen. Jos haluat tehdä kakusta vielä mehevämmän, voit lisätä taikinaan pienen määrän kermaviiliä tai jogurttia. Pähkinät tai suklaahippuset antavat kakulle lisätekstuuria. Koristelu on myös tärkeä osa suklaakahvikakun valmistusta – kokeile ripotella päälle tomusokeria tai valmistaa helppo suklaakuorrutus. Muista käyttää laadukkaita aineksia ja noudattaa reseptiä tarkasti, jotta lopputulos on täydellinen.

Näin tarjoilet suklaakahvikakun täydellisesti

Suklaakahvikakku on monipuolinen herkku, joka sopii erinomaisesti sekä kahvin että teen kanssa. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai lisätä kylkeen kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä, jotka täydentävät kakun täyteläistä makua. Tuoreet marjat, kuten vadelmat tai mansikat, tuovat annokseen raikkautta ja väriä. Suklaakahvikakku on myös loistava valinta juhlapöytään, sillä se säilyy mehevänä useamman päivän ja on helppo valmistaa etukäteen. Olipa kyseessä arki- tai juhlapäivä, suklaakahvikakku on aina varma valinta, joka ilahduttaa kaikkia makunystyröitä. Kokeile myös kahvikakku kerma -yhdistelmää, joka nostaa annoksen täydellisyyteen.

Tee herkullinen suklaa kahvikakku kermalla ja appelsiinilla. Tämä resepti on helppo ja nopea! Kokeile nyt!
Suklaakahvikakku
10
120 min
Ainekset

POHJA
225 g voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
KOSTUTUKSEEN
1 ½ dl maitokahvia
2 rkl kahvilikööriä
TÄYTE
3 dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1 rkl pikaespresso-kahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
150 g appelsiinimarmeladia
KORISTELUUN
200 g suklaata
1 dl kuohukermaa
1 dl pekaanipähkinöitä

Valmistus

Appelsiini tuo raikkautta tuhtiin kakkuun! Jos haluat tehdä neljäkerroksisen kakun kuten kuvassa, tuplaa resepti.

1. Aloita vatkaamalla pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, vatkaten hyvin jokaisen munan jälkeen.

2. Sekoita erikseen kuivat aineet: vehnäjauhot, leivinjauhe ja kahvijauhe. Siivilöi ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

3. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Tarkista kypsyys puikolla.

4. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kahteen osaan. Kostuta kakkukerrokset maitokahvin ja liköörin seoksella.

5. Valmista täyte vatkaamalla kaikki täytteen aineet tahnaksi. Levitä täyte kostutetun kakun pohjan päälle ja lisää päälle marmeladia. Aseta kakun toinen puolisko päälle ja anna kakkujen jähmettyä jääkaapissa.

6. Kuumenna kerma ja rouhi suklaa. Sekoita suklaarouhe kuumaan kermaan, kunnes se on täysin sulaa. Kuorruta kakku suklaaseoksella ja koristele pekaanipähkinöillä.

Valmistusaika: noin 2 tuntia
Annosmäärä: noin 10 annosta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!