Sitruunakakku
SITRUUNAKAKKU
175 g huoneenlämpöistä voita
175 g sokeria
3 kananmunaa
3 sitruunan raastettu kuori & 4 tl mehua
250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
100 g turkkilaista jogurttia
+ 1 dl Passito -jälkiruokaviiniä kostuttamiseen
PASSITO-TÄYTE
1 dl kuohukermaa
200 g mascarpone-tuorejuustoa
1/2 dl Passito -jälkiruokaviiniä
1 rkl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1. Esikuumenna uuni 170 asteeseen. Voitele kakkuvuoka ja ripottele sen pohjalle ja reunoille korppujauhoja.
2. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi ja ilmavaksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten koko ajan, kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Raasta joukkoon sitruunan kuori ja lisää mehu. Sekoita joukkoon jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda pienissä erissä lastan avulla. Lisää lopuksi jogurtti ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta tasaisesti.
4. Paista kakku uunin alatasolla noin 50–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja kakku kypsä keskeltä.
5. Tarkista kakun kypsyys laittamalla hammastikku taikinan keskelle. Jos tikku tulee puhtaana ulos, kakku on valmis. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi vuoassa ennen kuin kumoat sen.
6. Valmista täyte: Vatkaa kuohukerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita mascarpone viinillä ja yhdistä se kermavaahdon kanssa. Mausta muscovadosokerilla ja vaniljasokerilla.
7. Halkaise jäähtynyt kakku kahtia ja kostuta pohjapala viinillä. Jos et halua alkoholin makua, kuumenna viini ensin muutama minuutti kattilassa.
8. Levitä täyte pohjapalalle ja aseta päällepala päälle. Siirrä kakku tarjoilulautaselle ja tomusta päälle sokeria juuri ennen tarjoilua. Koristele marjoilla.
Valmistusaika: 25 min + 55 min paistoaika
Annosmäärä: 4