Tuulihattutaikina
TUULIHATTUTAIKINA
100g suolatonta voita
3 dl vettä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
1/2 tl leivinjauhe
SUKLAAKERMA
3 dl kuohukermaa
80 g sulaa tummaa suklaata + sulaa suklaata koristeluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Valmistele tuulihattutaikina. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja vesi. Kiehauta seos ja ota kattila pois liedeltä. Lisää joukkoon vehnäjauhot 1 dl kerrallaan, sekoittaen puulastalla. Taikinan tulisi olla tasaista ja paksua.
3. Lisää taikinaan kananmunat yksi kerrallaan, sähkövatkaimella vatkaten. Kun taikina on kiiltävä ja tasainen, lisää leivinjauhe ja vatkaa vielä hetki.
4. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota noin 40 pientä taikinapalloa uunipellille. Jätä pallojen väliin runsaasti tilaa, sillä taikina kaksinkertaistuu uuni
ssa. Paista tuulihattuja useammassa erässä noin 25 minuutin ajan. Älä avaa uunia paiston aikana!
5. Anna tuulihattujen jäähtyä ja valmistele suklaakerma. Vaahdota kuohukerma ja sekoita joukkoon ohuena nauhana sulanut suklaa. Siirrä kerma pursotinpussiin ja täytä jäähtyneet tuulihatut.
Koristele tuulihatut suklaasulalla ja tarjoile jäähtyneinä tai jääkaappikylminä.
Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 40+ tuulihattua