Savuporomuffinit
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
ripaus sienisuolaa tai suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl kuivattua lipstikkaa tai persiljaa
100 g savuporosuikaleita
100 g juustoraastetta
2 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
2 rkl juoksevaa rasvaa
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja voitele muffinssipellin muodot voitelemalla tai käyttämällä paperimuotteja.
2. Sekoita kuivat aineet ja mausteet keskenään kulhossa. Lisää seokseen savuporosuikaleet, juustoraaste ja maito. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi rasva ja sekoita varovaisesti. Kaada noin puolet taikinasta muffinssipellin muotteihin ja kypsennä ensimmäinen erä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
3. Ota kypsät savuporomuffinit uunista ja anna niiden jäähtyä ritilällä. Kypsennä loput taikinasta samalla tavalla.
4. Tarjoile savuporomuffinit sellaisenaan pikkusuolaisena herkkuna tai ruokaisan salaatin kera kevyenä lounasvaihtoehtona.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 10–15 kpl
Erikoistyövälineet: muffinssipelti