Nektariinikakku
TÄYTE
75 g voita
2 dl fariinisokeria
2 dl tomusokeria
6 nektariinia
TAIKINA
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
½ dl saksanpähkinärouhetta
Tarte Tatin eli keikauskakku on ranskalaisen keittiön klassikko. Piirakka tehdään käänteisessä järjestyksessä ja lopuksi kumotaan tarjoiluastialle ”oikein” päin.
Esilämmitä uuni 180 C asteeseen.
1. Valmista taikina. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Valmista taikina sekoittamalla käsin pehmeään voihin ensin sokeri, sitten munat ja lopuksi jauhot.
Anna taikinan vetäytyä pakastimessa noin viisi minuuttia ja kauli se sitten piirakkavuoan kokoiseksi tasaiseksi levyksi.
2. Täytä vuoka. Kokoa vuoka käänteisessä järjestyksessä ja lado täytteet pohjimmaiseksi. Levitä voi vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi ja ripottele fariinisokeri ja tomusokeri sen päälle. Leikkaa nektariinit puolikkaiksi tai viipaleiksi ja asettele palat kauniisti vierekkäin voin ja sokerin päälle. Levitä taikinalevy nektariinien päälle ja painele se tiiviisti kiinni nektariineihin. Ripottele pinnalle pähkinärouhe ja paina vielä kunnolla kämmenillä pohja tasaiseksi. Pistele pintaan haarukalla muutama höyryaukko.
3. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sen pinta on kauniin kullanruskea.
4. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kumoa piirakka tarjoiluvadille ja tarjoile vielä vähän lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera.
Valmistusaika
: 45 min.