Sitruuna-oliiviöljykakku

annosmäärä
10
valmistusaika
50 min
Kokeile sitruuna oliiviöljykakkua! Helppo resepti valmistuu 50 minuutissa. Täydellinen herkku juhliin tai arkeen.

Herkullinen sitruuna-oliiviöljykakku – täydellinen herkku juhliin ja arkeen

Etsitkö uutta ja maukasta vaihtoehtoa perinteisille kakuille? Sitruuna-oliiviöljykakku on täydellinen valinta! Tämä raikas ja kevyt leivonnainen yhdistää sitruunan kirpeyden ja oliiviöljyn hienostuneen maun, tarjoten ainutlaatuisen makuelämyksen. Sopii erinomaisesti sekä juhlapöytään että arkiseen kahvihetkeen. Helppo valmistus tekee siitä loistavan vaihtoehdon myös aloitteleville leipureille.

Miksi valita sitruuna-oliiviöljykakku?

Sitruuna-oliiviöljykakku ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen vaihtoehto. Sitruuna on C-vitamiinin rikkaus, joka tuo kakkuun raikkautta ja ravintoarvoa. Oliiviöljy puolestaan korvaa perinteisen voin, tarjoten terveellisiä rasvahappoja, jotka tukevat sydämen terveyttä ja vähentävät tulehdusta. Tämä yhdistelmä tekee kakusta kevyen ja herkullisen vaihtoehdon, joka sopii niin juhliin kuin arkeen.

Helppo resepti sitruuna-oliiviöljykakuille

Valmista oma herkullinen sitruuna-oliiviöljykakkusi nopeasti ja helposti! Tarvitset: 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 dl sokeria, 1,5 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 1 dl oliiviöljyä, 0,5 dl maitoa, 3 kananmunaa, 1,5 tl vaniljauutetta sekä yhden sitruunan raastetun kuoren ja mehun. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ennen tarjoilua – ja nauti!

Monipuoliset tarjoiluvaihtoehdot

Sitruuna-oliiviöljykakku on todella monipuolinen herkku. Voit tarjoilla sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai koristella tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla juhlavampaa tunnelmaa varten. Se sopii erinomaisesti kahvin tai teen kylkeen, mutta voit nostaa makuelämyksen uudelle tasolle tarjoilemalla kakun vaniljajäätelön tai mascarponevaahdon kanssa. Kakku säilyy hyvin, joten se on myös täydellinen valinta piknikille tai brunssille.

Kokeile tätä herkullista ja terveellistä vaihtoehtoa – sitruuna-oliiviöljykakku varmasti valloittaa sinut ja vierailijasi!

Kokeile sitruuna oliiviöljykakkua! Helppo resepti valmistuu 50 minuutissa. Täydellinen herkku juhliin tai arkeen.
Sitruuna-oliiviöljykakku
10
50 min
Ainekset

4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
2 dl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 sitruunan kuori ja mehu
2 oksaa rosmariinia
200 g kermaviiliä
tomusokeria

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele kakkuvuoka voilla tai leivinpaperilla.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaahdokkaaksi, kunnes seos on vaalea ja ilmava. Lisää oliiviöljy ohuena nauhana vaahtoon, jatka vatkaamista samalla. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja suola yhdessä ja sekoita ne varovasti munavaahdon joukkoon. Lisää taikinaan raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hienonna rosmariininlehdet veitsellä ja lisää ne taikinaan. Sekoita lopuksi kermaviili joukkoon.

3. Kaada taikina valmiiksi voiteluun kakkuvuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä (testaa puikolla). Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä ennen kuin kumoat sen tarjoiluastiaan. Jäähdytä jääkaapissa ja koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 50 min
Annosmäärä: 8-10 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!