Pipariresepti
2 dl siirappia
400 g voita
5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl kuohukermaa
14 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua maustepippuria
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
Mikään ei voita piparin tuoksua kotona!
1. Kuumenna siirappi kattilassa ja lisää siihen mausteet. Sekoita hyvin, jotta mausteet jakautuvat tasaisesti.
2. Vaahdota voi ja sokeri vaahdotuskoneella tai käsivahvalla, kunnes seos on vaalean kellertävä ja ilmava. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtynyt siirappiseos, jauhoihin sekoitettu sooda ja kerma voivaahtoon. Sekoita nopeasti, mutta varovasti, ettei taikina sitkisty. Anna taikinan kovettua viileässä seuraavaan päivään.
3. Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli kukin osa ohuksi levyksi ja irrota se alustasta. Leikkaa erilaisilla piparimuoteilla halutun muotoisia pipareita. Paista 200 asteessa uunissa noin 5 minuuttia per pellillinen, kunnes piparit ovat kullanruskeita.