Tiikerikakku

annosmäärä
20
valmistusaika
75 min
Valmista herkullinen tiikerikakku suklaalla! Helppo resepti ja vinkit marmoroidun kuvion luomiseen. Tarjoile 75 minuutissa.

Tiikerikakku ja Da Capo Suklaa – Täydellinen Yhdistelmä

Tiikerikakku on yksi suosituimmista jälkiruoista Suomessa, ja sen täyteläinen maku tekee siitä erityisen suositun juhlissa ja arjen hetkissä. Kun yhdistät tiikerikakun da capo suklaan kanssa, saat aikaan täydellisen makuelämyksen. Da capo suklaa tuo kakkuun rikkaan ja syvän suklaamakun, joka täydentää tiikerikakun kermaisen ja pehmeän rakenteen. Tämä yhdistelmä on todellinen herkkupala, joka vie kielen mennessään ja houkuttelee palaamaan lisää.

Da Capo Suklaan Historia ja Tiikerikakun Yhteys

Da capo suklaan juuret ulottuvat syvälle suklaan historiaan, ja sen nimen inspiraatio on peräisin klassisen musiikin maailmasta. Samoin kuin musiikissa, myös da capo suklaa tuo mukanaan toistuvan nautinnon tunteen. Tiikerikakku puolestaan on saavuttanut suosionsa monikerroksisen rakenteensa ja ainutlaatuisen ulkonäkönsä ansiosta. Kun nämä kaksi yhdistyvät, syntyy jälkiruoka, joka on täynnä makuja ja tunnelmaa. Valmis kakku, jossa da capo suklaa on keskeisessä roolissa, on erinomainen valinta niin juhliin kuin arkeen.

Resepti: Tiikerikakku Da Capo Suklaalla

Valmistaaksesi herkullisen tiikerikakun da capo suklaalla, tarvitset vain muutaman perusainesosan, kuten vehnäjauhoja, sokeria, munia, kermaa ja tietysti da capo suklaata. Aloita sulattamalla suklaa ja sekoittamalla se kerman kanssa saadaksesi täyteläisen täytteen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää jauhot ja sekoita varovasti. Paista kakku uunissa noin 180 asteessa, kunnes se on kypsä. Viilennettyyn kakkuun levitä da capo suklaatäyte ja koristele esimerkiksi suklaalastuilla. Valmis kakku on nopea ja helppo valmistaa, mutta silti vaikuttava jälkiruoka.

Tarjoiluvinkit Da Capo Suklaalla Täytetylle Tiikerikakulle

Tiikerikakku da capo suklaalla on täydellinen jälkiruoka monenlaisiin tilaisuuksiin. Voit tarjota sen yksinkertaisesti sellaisenaan tai koristella sitä tuoreilla marjoilla ja kermavaahdolla. Da capo suklaan rikas maku korostuu erityisen hyvin, kun tarjoilet kakun kahvin tai teeparin kanssa. Jos haluat tehdä jälkiruoasta vielä juhlavamman, voit lisätä siihen pähkinöitä tai karamellikastiketta. Valmis kakku, jossa da capo suklaa on keskeisessä roolissa, on myös erinomainen lahjaidea, joka tuo iloa ja herkullisia hetkiä vastaanottajalleen.

Valmista herkullinen tiikerikakku suklaalla! Helppo resepti ja vinkit marmoroidun kuvion luomiseen. Tarjoile 75 minuutissa.
Tiikerikakku
20
75 min
Ainekset

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
100 g DaCapo -suklaata

Valmistus

Tiikerikakku on kuivakakkujen kuningas ja maistuva klassikko!

1. Esilämmitä uuni 175 asteeseen ja voitele pitkä kakkuvuoka tai -kranssi. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten, kunnes voi-sokerivaahto on vaalean kellertävää ja ilmavaa.

2. Kun taikina on tasaista ja yhtenäistä, jaa se kahteen erilliseen kulhoon. Raasta ensimmäisen puolikkaan sekaan appelsiinin kuori. Lisää toiseen puolikkaaseen sulatettu DaCapo-suklaa ja sekoita huolellisesti.

3. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ensin noin 1/3 suklaataikinasta. Kaada päälle puolet vaaleasta taikinasta ja tasoita koko vuoan pituudelle. Lisää päälle kerroksittain vielä 1/3 suklaataikinasta ja loput vaaleasta taikinasta.

4. Käytä terävää veistä tai puutikkua apunasi ja vedä veitsen kärkeä taikinassa aaltoilevasti edestakaisin luodaksesi marmoroidun kuvion. Kun olet tyytyväinen kuviointiin, siirrä kakku uuniin. Paista tiikerikakkua uunin keskitasolla 50–55 minuuttia, riippuen kakun korkeudesta. Tarkista kypsyys hammastikulla – kun tikku tulee puhtaana ulos, kakku on valmis.

5. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista vuoasta. Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua joko sulatetulla DaCapo-suklaalla tai tomusokerilla.

Valmistusaika: 75 minuu
ttia Annosmäärä: noin 20 pa
laa Erikoistyövälineet: pitkä kakkuvuoka tai -kranssi

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!