Suklaabrownie
200 g tummaa suklaata
125 g voita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vadelmia
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria koristeluun
1 dl tuoreita vadelmia koristeluun
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Kiehauta kattilassa vettä ja aseta metallinen kulho kattilan päälle vesihauteeksi. Sulata suklaa ja voi keskenään kulhossa kiehuvan veden päällä. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, sekoita koko ajan. Nosta kulho pois vesihauteesta, kun taikina on tasaista. Lisää joukkoon vadelmat ja sekoita kevyesti.
3. Siivilöi vehnäjauhot ja kaakaojauhe märkien ainesosien joukkoon. Sekoita taikina kevyesti nostellen, kunnes se on tasaista. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti.
4. Paista uunissa noin 35 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
5. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja koristele tomusokerilla. Tarjoile tuoreiden vadelmien kera.
Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 8–12 palaa