Joulupiparit
SUKLAATÄYTTEISET PIPARIT:
1,5 dl siirappia
1 tl inkivääriä
3 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g voita
1 kpl kanamunaa
2 tl soodaa
8 dl vehnäjauhoja
VÄLIIN:
1,25 dl kermaa
200 g suklaata
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
2. Laita siirappi ja mausteet kattilaan ja kiehauta ne.
3. Vaahdota pehmeä voi ja sokerit tasaiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Kaada jäähtynyt siirappimausteseos munavaahtoon ja sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu sooda, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan maustua ja kovettua jääkaapissa noin 20 minuuttia.
4. Jaa taikina useampaan osaan. Kauli jokainen osa jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkaa taikinasta muotilla piparkakkuja ja siirrä ne lastalla leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista uunissa noin 5 minuuttia, kunnes piparit ovat kauniin ruskeita.
Anna pipareiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
5. Paloittele suklaa kulhoon.
6. Kuumenna kerma kattilassa. Kaada kuumennettu kerma suklaapalojen päälle ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä hieman kylmässä. Levitä suklaatäytettä piparille ja paina toinen pipari päälle.
Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 10 piparia