Suklaadonitsit
SPELTTIDONITSIT:
5 dl spelttivehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoja
3 dl sokeria
2 tl piparimaustetta tai kanelia
25g voisulaa
ripaus suolaa
2 munaa
1 dl maitorahkaa
SUKLAAKUORRUTE:
70g vispikermaa
15g glukoosisiirappia
75g tummaa suklaata
15g kookosöljy
1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele silikoninen donitsivuoka voilla.
2. Valmista taiki
na: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon voisula ja maitorahka. Sekoita ainekset kevyesti puuhaarukalla ja lisää joukkoon yksi kananmuna kerrallaan, edelleen kevyesti sekoittaen. Siirrä taikina pursotinpussiin ja pursota suoraan donitsivuokiin. Paista noin 10 minuuttia, kunnes taikina on kokonaan kypsää.
3. Valmista suklaakuorrut
e: Kiehauta kerma ja liuota joukkoon glukoosisiirappi. Sulata joukkoon myös paloiteltu tumma suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kookosöljy, kiehauta ja siirrä jäähtymään.
4. Kasta donitsit huoneenlämpöiseen kuorrutukseen ja koristele halutessasi esimerkiksi kookoshiutaleilla, strösseleillä tai suklaarouheella kuorrutuksen ollessa vielä märkää. Nauti sellaisenaan!
Valmistusaika: 30 min
Anno
smä
ärä: 8-9