Tomaattitorttu
POHJA:
4,5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
125 g voita
4 rkl vettä
TÄYTE:
4 kpl tomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
1 kpl valkosipulia
100 g tuorejuustoa
100 g parmesaania
1 dl timjamia
pippuria
1. Esilämmitä uuni 225°C asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön, jotta se pehmenee.
2. Sekoita taikinan kuivat aineet kulhossa. Lisää pehmeä voi ja nypi seoksen joukkoon. Kaada vesi joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kauli taikina leivinpaperille ja anna sen levätä noin 10 minuuttia.
3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipuli ja oliiviöljy keskenään.
4. Levitä taikinaan pohjalle tuorejuustoa ja ripottele päälle parmesaania. Asettele tomaatinsiivut tasaisesti päälle. Pirskottele valkosipuli-öljyseos päälle. Ripottele lo
puksi timjami ja hieman pippuria.
5. Paista piirakkaa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pohja on
kypsä ja täytteet nähdään kypsennetyiksi.