Kääretorttupohja

annosmäärä
2
valmistusaika
150 min
Valmista herkullinen kääretorttupohja ja nauti nopeasta porkkanasoseesta täydelliseksi kääretortuksi joka tilaisuuteen.

Porkkanakääretorttu – Herkullinen ja helppo herkku jokaiselle tilaisuudelle

Porkkanakääretorttu on täydellinen valinta niin arkipäivän kahvipöytään kuin juhlapöytäänkin. Sen raikas maku ja näyttävä ulkonäkö tekevät siitä suositun sekä perhepiirissä että juhlissa. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten helppo kääretorttupohja valmistetaan, mitkä ovat porkkanasose reseptin terveyshyödyt ja miten voit tarjoilla tämän herkullisen herkun.

Helppo kääretorttupohja – Nopea ja herkullinen valinta

Porkkanakääretortun valmistus on helpompaa kuin kuvittelisi. Tarvitset vain muutaman perusraaka-aineen: kananmunia, sokeria, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa, kanelia, öljyä ja tietenkin porkkanoita. Aloita vatkaamalla kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet yhteen ja yhdistä ne muna-sokeriseokseen. Lisää raastetut porkkanat ja öljy, levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista. Kun pohja on jäähtynyt, levitä päälle tuorejuustotäyte ja kääri rullalle. Helppo kääretorttupohja on valmis!

Porkkanasose resepti – Terveellinen ja ravitseva valinta

Porkkanakääretorttu ei ole vain herkullinen, vaan myös terveellinen valinta. Porkkanat ovat täynnä vitamiineja, erityisesti A-vitamiinia, joka tukee silmien terveyttä. Lisäksi porkkanat sisältävät runsaasti kuitua, joka edistää ruoansulatuksen toimintaa ja pitää kylläisyyden tunteen yllä. Kun käytät maltillisesti sokeria ja rasvaa, porkkanasose resepti voi olla osa tasapainoista ja terveellistä ruokavaliota.

Tarjoiluvinkit – Näyttävä ja monipuolinen herkku

Porkkanakääretorttu on monipuolinen herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhliinkin. Se on täydellinen kahvipöytään, mutta toimii myös jälkiruokana juhla-aterian päätteeksi. Voit koristella kääretortun esimerkiksi kermavaahdolla, tuoreilla marjoilla tai pähkinöillä, jotka tuovat annokseen lisää makua ja tekstuuria. Porkkanakääretorttu on herkku, joka varmasti ilahduttaa kaikkia!

Kokeile helppoa kääretorttupohjaa ja nauti porkkanasose reseptin herkullisista terveyshyödyistä. Tämä herkku on täydellinen valinta niin arjen iloihin kuin erikoishetkiin!

Valmista herkullinen kääretorttupohja ja nauti nopeasta porkkanasoseesta täydelliseksi kääretortuksi joka tilaisuuteen.
Kääretorttupohja
2
150 min
Ainekset

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 ½ dl porkkanaraastetta
1 tl kanelia
1 tl inkiväärijauhetta
TÄYTE
100 g voita
400 g tuorejuustoa
5 dl tomusokeria
2 dl porkkanasosetta

Valmistus

Esilämmitä uuni 225 asteeseen.

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne varovasti taikinavaahdon joukkoon. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaisesti. Paista uunin keskitasolla noin 9 minuuttia.

3. Kumoa kääretorttupohja kuumana toiselle, sokeroidulle leivinpaperille käyttäen apuna alkuperäistä leivinpaperia. Irrota varovasti kääretorttupohjasta kiinni jäänyt leivinpaperi ja anna pohjan jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi sokeroidulla leivinpaperilla.

4. Kääretorttupohjan jäähtyessä vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto kiinteäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Pidä porkkanasose erillään tortun kokoamista varten.

5. Levitä porkkanasose jäähtyneen kääretorttupohjan päälle tasaisesti. Kaada tuorejuustotäyte soseen päälle ja tasoita varovasti. Kääri torttu tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään pariksi tunniksi. Tarjoile ja nauti!

Valmistusaika: 30 min + 2 h vetäytymiseen
Annosmäärä: Yksi kääretorttu

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!