Kolmen-juuston-piirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen kolmen juuston piirakka helposti! Tämä ohje tekee suolaisesta piirakasta täydellisen herkun.

Kolmen Juuston Piirakan Historia ja Merkitys Suomalaisessa Ruokakulttuurissa

Suolainen piirakka, erityisesti kolmen juuston piirakka, on ollut merkittävä osa suomalaista ruokaperinnettä jo pitkään. Tämä herkullinen leivonnainen on erityisen suosittu juhlapyhinä ja perhetapahtumissa. Moderni versio, suolainen piirakka creme fraiche, tuo perinteiseen reseptiin uuden ulottuvuuden. Creme fraiche piirakka on pehmeä, täyteläinen ja sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Sen monipuolisuus tekee siitä erinomaisen valinnan erilaisiin tilaisuuksiin.

Parhaat Ainesosat Kolmen Juuston Piirakkaan

Laadukkaat ainekset ovat avainasemassa, kun valmistat suolaista piirakkaa creme fraichella. Tuoreet yrtit, kuten tilli ja persilja, tuovat piirakkaan raikkaan aromin. Täytteeksi voit valita kolme erilaista juustoa, kuten emmentalin, fetan ja mozzarellan, jotka luovat täyteläisen ja kerroksellisen maun. Lisäksi vihannekset, kuten paprika, kesäkurpitsa ja sipuli, tuovat väriä ja raikkautta. Suolainen piirakka creme fraiche sopii erityisen hyvin savukalan tai kinkun kanssa, mikä tekee siitä täydellisen ruokailukokemuksen.

Creme fraiche piirakka saa erityisen pehmeän rakenteen ja maukkaan maun juuri tämän ainesosan ansiosta. Lisäksi oliiviöljy taikinassa tekee pohjasta rapean ja herkullisen. Kokeile myös erilaisia juustoyhdistelmiä löytääksesi oman suosikkisi kolmen juuston piirakka -reseptiin.

Helppo Valmistusohje Kolmen Juuston Piirakkaan

Suolaisen piirakan valmistus alkaa pohjan tekemisestä. Käytä vehnäjauhoja, voita ja ripaus suolaa saadaksesi täydellisen pohjan. Kauli taikina tasaisesti piirakkavuokaan ja esipaista sitä 10 minuuttia. Täytteiden valmistuksessa voit olla luova: käytä kolmea erilaista juustoa ja sesongin vihanneksia. Sekoita täytteisiin suolainen piirakka creme fraiche, joka sitoo ainekset yhteen ja antaa piirakalle sen erityisen maun.

Paista piirakka 180 asteessa noin 25-30 minuuttia, kunnes se on kullanruskea. Anna piirakan jäähtyä hetken ennen leikkaamista, jotta täyte kiinteytyy. Muista, että creme fraiche piirakka paranee yön yli jääkaapissa, kun maut tasaantuvat ja syvenevät.

Nauti Suolaisesta Piirakasta Creme Fraichella

Suolainen piirakka creme fraiche on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin lounaaksi, illalliseksi kuin brunssillekin. Se on helppo kuljettaa mukana, joten se on täydellinen valinta piknikille tai mökkireissulle. Kolmen juuston piirakka on erityisen herkullinen, kun sitä tarjoaa raikkaan salaatin ja kevyen valkoviinin kera. Se sopii myös erinomaisesti noutopöytään, jossa vieraat voivat itse paloitella haluamansa kokoisia annoksia.

Piirakan voi tarjoilla joko lämpimänä tai kylmänä, jolloin maut ovat vielä voimakkaampia. Käytä terävää veistä leikataksesi piirakan siististi. Ylijäänyt suolainen piirakka creme fraiche säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten voit nauttia siitä myöhemminkin.

Valmista herkullinen kolmen juuston piirakka helposti! Tämä ohje tekee suolaisesta piirakasta täydellisen herkun.
Kolmen-juuston-piirakka
8
45 min
Ainekset

1 suolainen piirakkapohja
150 g varhaiskaalia
1 pieni kukkakaali
1 pieni parsakaali
150 g creme fraiche
150 g ricottajuustoa
300 g juustoraaste
4 kananmunaa
suolaa ja pippuria
ripaus timjamia tai muita yrttimausteita


Valmistus

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka voilla tai öljyllä valmiiksi.

2. Aseta sulanut piirakkapohja vuokaan ja painele se tasaisesti pohjalle ja reunoja pitkin. Tee pohjaan pieniä reikiä haarukalla, jotta pohja ei kohou liikaa paistuessa.

3. Hienonna varhaiskaali ja pilko puhdistettu kukkakaali sekä parsakaali pieniksi paloiksi. Kuumenna öljy kuumalla pannulla ja paahda kaalit siinä, kunnes varhaiskaalista on haihtunut suurin osa nesteistä. Nosta pannu pois liedeltä.

4. Lisää kaalien joukkoon loput piirakan täytteen ainekset ja sekoita kaikki huolellisesti. Säilytä osa juustoraasteesta erillään piirakan päälle kuorrutusta varten. Kaada täyte piirakkapohjalle ja levitä se tasaisesti. Ripottele säästetty juustoraaste täytteen päälle.

5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 35 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pohja on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 45 minuutt
ia Annosmäärä: 6–8 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!