Piparkakkurahka

annosmäärä
8
valmistusaika
10 min
Valmista herkullinen piparkakkurahka ja luo täydellinen torttu suklaakuorrutteella juhliin tai arkeen.

Arla Piparkakkurahka: Joulun Täydellinen Jälkiruoka

Etsitkö herkullista ja helppoa jälkiruokaa joulupöytään? Arla piparkakkurahka on täydellinen valinta, joka yhdistää perinteisen rahkan ja piparkakkujen mausteiset aromit. Tämä resepti sopii erityisen hyvin niille, jotka haluavat yhdistää tuttuja makuja uusiin vivahteisiin. Piparkakkurahka tuo juhla-aterialle raikkautta ja makeutta, täydentäen raskaita jouluruokia täydellisesti. Sen kaunis ulkonäkö ja herkullinen maku tekevät siitä houkuttelevan lisän sekä aikuisille että lapsille. Kokeile tätä reseptiä ja nauti koko perheen yhteisestä jouluhetkestä!

Arla Piparkakkurahka Reseptin Ainesosat

Arla piparkakkurahka resepti vaatii vain muutaman laadukkaan ainesosan, jotka yhdistyvät täydelliseksi makuelämykseksi. Reseptin perustana toimii Arla-rahka, joka tarjoaa rahkaan pehmeän ja kermaisen koostumuksen. Piparkakkujen maun saat käyttämällä piparkakkumaustetta, jossa on kanelia, inkivääriä ja neilikkaa. Lisäksi tarvitset sokeria tai vaniljasokeria makeuttamaan rahkaa. Rusinat tuovat reseptiin lisää makeutta ja tekstuuria. Jos haluat lisää purutuntumaa, voit käyttää murskattuja piparkakkuja tai pähkinöitä. Näillä ainesosilla luot herkullisen jälkiruoan, joka täydentää joulupöydän täydellisesti.

Helppo Valmistusohje Arla Piparkakkurahkaan

Arla piparkakkurahka resepti on helppo valmistaa, joten se sopii myös kiireisille jouluvalmisteluille. Aloita sekoittamalla Arla-rahka ja sokerit tasaiseksi massaksi. Lisää piparkakkumauste vähitellen, jotta maut jakautuvat tasaisesti. Sekoita joukkoon rusinat ja mahdolliset lisäainesosat, kuten murskatut piparkakut. Varmista, että kaikki ainekset ovat hyvin sekoittuneita, mutta rahka säilyttää kuohkean koostumuksensa. Anna rahkan maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät yhdistyä täydellisesti. Tämä askel tekee reseptistä entistä herkullisemman!

Vinkkejä ja Ideoita Piparkakkurahkan Variointiin

Arla piparkakkurahka resepti on helppo räätälöidä omien makumieltymysten mukaan. Jos haluat kevyemmän version, voit käyttää vähärasvaista rahkaa tai sekoittaa siihen luonnonjogurttia. Makeutta voit säätää vähentämällä sokerin määrää tai käyttämällä vaihtoehtoisia makeutusaineita, kuten hunajaa tai agavesiirappia. Lisää reseptiin raikkaita hedelmiä, kuten omenaa tai päärynää, tuomaan uutta makuvivahtetta. Joulun tunnelmaa korostaa, jos tarjoat rahkan kauniista laseista ja koristelet sen esimerkiksi kanelitangolla tai tähtianiksella. Näin saat luotua näyttävän ja herkullisen jälkiruoan, joka kruunaa joulupöydän!

Kokeile Arla piparkakkurahka reseptiä ja nauti joulun herkullisista hetkistä. Tämä helppo ja monipuolinen jälkiruoka on varmasti suosikki koko perheen keskuudessa!

Valmista herkullinen piparkakkurahka ja luo täydellinen torttu suklaakuorrutteella juhliin tai arkeen.
Piparkakkurahka
8
10 min
Ainekset

POHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
TÄYTE
2 dl Arla kuohukermaa
2 prk (á 200 g) Arla Ihana piparkakkurahkaa
1 rkl sokeria
GANACHE -KUORRUTE
1 dl kuohukermaa
150 g tummaa leivontasuklaata
KORISTELUUN
kaakaojauhetta
tomusokeria

Valmistus

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita erikseen kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahdon sekaan vähitellen, jatkaen vatkaamista. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle korkeareunaiselle pellille, tasoita pinta ja paista uunissa noin 10 minuuttia. Kun pohja on kypsä, kumoa se varovasti puhtaalle leivinpaperille ja irrota päällä oleva leivinpaperi huolellisesti.


3
. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Lisää piparkakkurahka ja vatkaa, kunnes täyte on kiinteä. Levitä täyte jäähtyneen pohjan päälle ja rullaa tiiviiksi rullaksi. Kääri torttu leivinpaperin sisään ja aseta jääkaappiin odottamaan.

4. Valmista kuorrute. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen ja kaada se kahdessa erässä suklaan päälle. Sekoita, kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Levitä kuorrute tortun päälle lusikalla. Anna kuorrutteen jähmettyä noin 10 minuuttia ja tee pintaan lusikalla puunkuorikuviointi.


5
. Koristele tortun pinta oman mielesi mukaan, esimerkiksi tomusokerilla, kaakaojauheella tai erilaisilla suklaakoristeilla.

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!