Punaviini-viikunapiirakka

annosmäärä
8
valmistusaika
45 min
Valmista helppo punaviini-viikunapiirakka sinihomejuustotäytteellä ja nauti muistettavista illanistujaisista!
Punaviini-viikunapiirakka
8
45 min
Ainekset

1 kpl piirakkataikina
8 tuoretta viikunaa
kanelitanko
1 dl vaahterasiirappia
1/2 plo punaviiniä
1 ps aurajuustomurua
1 pkt tuorejuustoa
2 rkl sokeria hillokkeeseen

Valmistus

Tämä herkullinen piirakka yhdistää punaviinissä marinoitut viikunat ja sinihomejuuston täytteenä. Tällä reseptillä varmistat, että illanistujaiset jäävät muistettaviksi!

1. Aloita ottamalla piirakkataikina huoneenlämpöön sulamaan.

2. Pilko viikunat ja laita ne kattilaan punaviinin ja vaahterasiirapin kanssa. Voit lisätä mausteita, kuten kanelitanko ja anistähti, oman maun mukaan. Anna seoksen porista noin 15 minuuttia, sekoittaen välillä. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

3. Painele piirakkataikina vuokaan. Levitä taikinan päälle tuorejuustokerros ja ripottele päälle reilusti aurajuustoa. Lisää päälle punaviinissä maustuneet viikunat.

4. Kattilaan jäänyt punaviiniliemi ja mahdolliset rikkoutuneet viikunapalat voit käyttää hillokkeen valmistamiseen. Laita kattila takaisin liedelle, lisää sokeria ja anna seoksen porista. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Maista ja lisää sokeria tarvittaessa.

5. Paista piirakka 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Koristele valmis piirakka esimerkiksi timjamin oksilla, auramurulla ja aiemmin tehdyllä viikunahillokkeella.

Valmistusaika: 45 min Annosmäärä: 8 Noin 3,80€ per annos


Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!