Omenafritterit
OMENAFRITTERIT
200 g vehnäjauhoja
40 g maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa sokeria
1 tl kanelia ja kardemummaa
2 kananmunaa
3 dl latteaa, vaaleaa olutta
4 isoa omenaa
öljyä paistamiseen
ROSMARIINIKINUSKI
2 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rosmariinin oksa
2 rkl voita
Tällä herkullisella jälkiruokareseptillä viet vieraasi ihastuksiin!
1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon kananmunat. Kaada vaalea olut ohuena nauhana seokseen, jatkaen sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Jätä taikina sivuun. Kuori omenat ja poista siemenkotat. Leikkaa omenat pitkittäin noin senttimetrin paksuisiksi renkaiksi ja laita ne kylmään veteen odottamaan.
2. Kuumenna isolla pannulla öljyä mittarin avulla 190 °C:een niin, että pannun pohjalla on muutama sentti öljyä. Kuivaa omenaviipaleet ja kasta ne taikinassa. Uppopaista viipaleita noin 10 minuuttia tai kunnes taikina on kullanruskeaa. Siirrä kypsät viipaleet talouspaperille jäähtymään ja paista seuraava erä. Toista, kunnes kaikki omenat ovat kypsiä.
3. Kuumenna kattilassa kerma, sokeri ja rosmariinin oksa, kunnes kerma alkaa kuplia. Lisää voi ja keitä seosta noin 5 minuuttia. Jäähdytä kastike ja poista rosmariinin oksa.
4. Tomuta omenafritterit tomusokerilla tai kaneli-sokeriseoksella. Tarjoile ne huoneenlämpöisen rosmariinikinuskin kanssa.
Valmistusaika: 45 minuutti
a Annosmäärä: 6