Mansikkasose

annosmäärä
12
valmistusaika
45 min
Kokeile tätä helppoa mansikkasose reseptiä ja tee jogurttikakku tuoreilla mansikoilla juhliin tai arkeen.

Helppo mansikkasose resepti kotona

Mansikkasoseen tekeminen on nopeaa ja yksinkertaista, ja siihen tarvitaan vain muutama perusainesosa. Aloita valitsemalla tuoreet mansikat, jotka pestään ja puhdistetaan huolellisesti. Soseuta mansikat tehosekoittimella tai sauvasekoittimella, kunnes saavutat tasaisen koostumuksen. Jos haluat lisätä makeutta, voit sekoittaa joukkoon hieman sokeria, mutta mansikat ovat luonnostaan makeita. Sitruunamehu on vapaaehtoinen lisä, joka tuo raikkaan sävyn ja pidentää mansikkasoseen säilyvyyttä. Kun mansikkasose on valmis, siirrä se puhtaaseen astiaan ja säilytä jääkaapissa. Tätä herkullista sosea voi käyttää esimerkiksi aamupuuron tai jälkiruokien täytteenä.

Mansikkasoseen terveyshyödyt

Mansikkasose ei ole vain herkullinen, vaan myös erittäin terveellinen. Mansikat ovat täynnä C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja auttaa torjumaan sairauksia. Lisäksi mansikat sisältävät runsaasti antioksidantteja, jotka suojaavat kehoa haitallisilta vapailta radikaaleilta. Mansikkasoseen säännöllinen käyttö tukee sydämen terveyttä, sillä mansikoissa on kuitua ja sydämelle hyödyllisiä fytokemikaaleja. Kuidut edistävät myös ruoansulatuksen toimintaa ja voivat auttaa ylläpitämään terveellistä kolesterolitasoa. Mansikkasose on siis täydellinen lisä terveelliseen ruokavalioon.

Monipuoliset käyttötavat mansikkasoseelle

Mansikkasose on erinomainen lisä moniin erilaisiin resepteihin. Voit käyttää sitä esimerkiksi täytekakun tai juustokakun täytteenä, tai sekoittaa sen jogurttiin tai rahkaan herkulliseksi välipalaksi. Mansikkasose sopii myös smoothieiden ja kiisselien pohjaksi, antamalla juomalle raikkaan ja kesäisen maun. Jäätelön ystäville mansikkasose tarjoaa täydellisen kastikkeen, joka tuo väriä ja makua annokseen. Kokeile myös mansikkasosetta pannukakkujen tai vohvelien kanssa makeana lisukkeena – se on varmasti suosikki koko perheen keskuudessa.

Mansikkasoseen säilyttäminen ja käyttö

Mansikkasoseen säilyvyys on avainasemassa sen tuoreuden ja maun säilyttämiseksi. Säilytä mansikkasose tiiviisti suljetussa astiassa jääkaapissa, jolloin se säilyy hyvänä useamman päivän ajan. Jos haluat säilyttää mansikkasosetta pidempään, pakastaminen on erinomainen vaihtoehto. Pakastaminen säilyttää mansikan ravitsevat aineet ja maun. Sulata mansikkasose varovasti jääkaapissa ennen käyttöä, jotta sen rakenne ja maku pysyvät parhaina. Mansikkasoseen käyttömahdollisuudet ovat laajat: voit lisätä sitä leivonnaisiin, jälkiruokiin tai käyttää sitä kastikkeena erilaisissa annoksissa.

Kokeile tätä mansikkasose reseptiä ja nauti kesän makuja ympäri vuoden! Mansikkasose on täydellinen lisä jokapäiväiseen ruokavalioon, ja sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa.

Kokeile tätä helppoa mansikkasose reseptiä ja tee jogurttikakku tuoreilla mansikoilla juhliin tai arkeen.
Mansikkasose
12
45 min
Ainekset

1 kakkupohja
2 dl maitoa kostutukseen + punaista elintarvikeväriä
TÄYTE
3 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
2,5 dl kermaa
250 g turkkilaista jogurttia
1 tl vanilja sokeria
1 dl mansikkasosetta
KORISTEEKSI
2 dl kermavaahtoa + punaista elintarvikeväriä
tuoreita mansikoita ja mustikoita

Valmistus

1. Leikkaa sokerikakkupohja pitkittäin kahtia, jotta saat kaksi pyöreää kerrosta. Leikkaa ympyrät sopivan kokoisiksi kakkuvuokaan.

2. Kostuta kakkupohjat maidolla. Voit halutessasi lisätä maitoon muutaman tipan punaista elintarvikeväriä saadaksesi vaaleanpunaista sävyä. Vuoraa kakkuvuoka muovikelmulla valmiiksi.

3. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon jogurtti sekä vaniljasokeri. Sulata valkosuklaa kattilassa ja kaada se ohuena nauhana kerman joukkoon, sekoittaen varovasti.

4. Kuumenna mansikkasose kattilassa ja sekoita joukkoon puristetut liivatteet. Kaada mansikkasose ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada puolet täytteestä kakkuvuokaan ja paina päälle kevyesti toinen sokerikakkupohja. Toista sama toisella kakkupohjalla niin, että ylin kakkupohja jää näkyviin.

5. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 2 tuntia. Vatkaa koristeeksi tarkoitettu kermavaahto ja värjää se halutulla elintarvikevärillä. Siirrä kerma pursotinpussiin.

6. Kun jogurttikakku on hyytynyt, koristele se kermavaahdolla, tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla.

Valmistusaika: 45 min + hyytymisaika
Annosmäärä: 10–12 palaa

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!