Vaniljakääretorttu
5 dl maitoa
50 g hiivaa
3 keltuaista
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita
TÄYTE:
paistinkestävää aprikoosimarmeladia
vaniljasokeria ja kanelia
1. Esilämmitä uuni 200°C asteiseksi. 2. Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää keltuaiset (valkuaiset voit käyttää myöhemmin pullan tai piparkakkujen kuorruttamiseen), sokeri, kardemumma, suola ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää vähitellen jauhoja ja vaivaa taikinaa, kunnes se on tasaista. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikinaa vielä hetki. Peitä taikina liinalla ja anna sen k
ohota kaksin
kertaiseksi.
3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat osat ohuiksi levyiksi. Levitä taikinalevyille paistinkestävää aprikoosimarmeladia. Ripottele p
äälle vaniljasokeria ja kanelia. Kääri levy rullaksi kääretortun tapaan ja leikkaa rullasta 2-3 sentin paksuisia paloja.
4. Aseta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna niiden kohota vielä 20 minuuttia. Voitele palat keltuaisella ennen uuniin laittamista.
5. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinnat ovat kauniin vaaleanruskeat. Jos bostonhyrräsi eivät ole vielä täysin kypsiä, alenna lämpötilaa ja jatka paistamista hieman pidempään.
Koristele valmiit bostonhyrrä esimerkiksi tomusokerikuorrutuksella tai tomusokerilumella. Tarjoile huoneenlämpöisinä.
**Valmistusaika:** 45 minuuttia **Annosmäärä:** 5 annosta