Omenafocaccia

annosmäärä
8
valmistusaika
50 min
Tee herkullinen pellillinen focaccia omenaviipaleilla! Tämä ohje on nopea ja helppo, valmistusaika vain 50 minuuttia.
Omenafocaccia
8
50 min
Ainekset

5 dl vettä
1 tl pizzamaustetta
½ tl suolaa
¾ dl oliiviöljyä
1 pussi kuivahiivaa
9 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
½ dl oliiviöljyä
2 viipaloitua omenaa
ripaus sormisuolaa


Valmistus

Omenafocaccia on herkullinen vaihtoehto perinteiselle focaccialle, jossa makeat omenaviipaleet tuovat leipään uutta makumaailmaa. Tässä yksityiskohtainen ohje:

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Jos haluat leivästä erityisen rapean, voit asettaa uunin alatasolle saviastiallisen vettä, joka lisää kosteutta ja auttaa kuoren rapeutumisessa.

2. Valmista taikina: Lämmitä vettä kevyesti kattilassa, kunnes sen lämpötila on noin 40 astetta. Sekoita lämmin vesi hiivan, pizzamausteen ja suolan kanssa. Lisää vähitellen vehnäjauhot ja kaurahiutaleet, ja vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia yleiskoneella, kunnes siitä tulee joustava ja tasainen. Jos sinulla ei ole yleiskonetta, voit vaivata taikinaa käsin. Lisää öljyä tarpeen mukaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.

3. Voitele uunipelti runsaasti öljyllä ja levitä taikina pellille. Muotoile taikina tasaisesti pellin kokoiselle levylle. Anna taikinan kohota vielä kerran pellillä liinan alla. Asettele taikinan pinnalle ohuiksi viipaleiksi leikatut omenat ja ripottele halutessasi merisuolaa tai muita mausteita. Paista focaccia uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes leipä on kypsä ja sen pinta on kullanruskea ja rapea.

4. Sivele valmiin omenafocaccian pinta heti uunista otettaessa oliiviöljyllä. Tarjoile leipää esimerkiksi tapenaden, juuston tai salaatin kanssa, tai nauti se sellaisenaan täydellisenä välipalana.

Valmistusaika: 50 minuutti
a Annosmäärä: 1 iso uunipellillinen

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!