Fortunakeksit
200 g pehmeää voita
2 rkl vanilliinisokeria
5 dl vehnäjauhoja
Tomusokeria tai kidesokeria koristeluun
1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
2. Sekoita keskenään pehmeä voi, vanilliinisokeri ja vehnäjauho sähkövatkaimella, kunnes taikina muodostaa pehmeän murumaisen massan. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile kummastakin tiivis tanko. Kääri rullat elmukelmulla ja anna niiden levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
3. Leikkaa molemmat taikinatangot 20 yhtä suureen palaan. Muotoile paloista noin 1 cm paksuisia tankoja ja pyöritä niistä fortunakeksien muotoisia sarvia.
4. Aseta keksejä vuoratulle uunipellille ja paista niitä noin 10 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä ja kevyesti kullankeltaisia. Anna kekseiden jäähtyä huoneenlämpöön ja pyörittele ne halutessasi tomusokerilla tai sokerilla.
Tarjoile fortunakeksit juhlapöydän herkkujen kera.
Valmistusaika: 35 minuutt
ia Annosmäärä: 40 keksiä