Suolakeksit

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Löydä herkullinen suolakeksit resepti tuoreella yrttihummuksella. Helppo valmistaa vain 45 minuutissa!

Suolakeksit: Klassikko, joka pysyy suosittuna vuosikymmenestä toiseen

Suolakeksit ovat olleet suosittu herkku jo vuosisatojen ajan, ja niiden suosio ei näytä hiipuvan. Näiden herkullisten välipalojen historia juontaa juurensa muinaisiin kulttuureihin, joissa niitä arvostettiin säilyvyytensä ja helppokäyttöisyytensä vuoksi. Nykyään suolakeksit ovat monipuolinen herkku, joka sopii niin arkipäivän välipalaksi kuin juhlien herkuksi. Perinteinen suolakeksi resepti on säilynyt lähes muuttumattomana, ja sen yksinkertaisuus tekee siitä edelleen suositun valinnan.

Klassinen suolakeksi resepti: Helppo ja herkullinen

Perinteinen suolakeksi resepti on helppo tehdä ja vaatii vain muutaman perusaineksen. Tarvitset vehnäjauhoja, voita, suolaa ja vettä. Aloita sekoittamalla jauhot ja suola kulhossa. Lisää pehmeä voi ja hiero seos murumaiseksi. Lisää vesi vähitellen, kunnes taikina on tasaista. Kauli taikina ohueksi ja leikkaa haluamasi muotoisiksi kekseiksi. Paista keksejä esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa noin 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tämä suolakeksit resepti on täydellinen pohja monille muunnelmille, sillä voit lisätä taikinaan esimerkiksi juustoa tai yrttejä.

Monipuoliset suolakeksit: Kokeile erilaisia makuja

Suolakeksi resepti tarjoaa monia mahdollisuuksia kokeilla erilaisia makuja. Voit esimerkiksi lisätä taikinaan juustoraastetta, jolloin kekseistä tulee erityisen rapeita ja maukkaita. Yrttien, kuten rosmariinin tai timjamin, lisääminen tuo kekseihin uutta aromia ja tekee niistä täydellisen lisukkeen juustoille ja viineille. Jos haluat kokeilla makeampaa versiota, voit lisätä taikinaan hieman sokeria tai hunajaa. Gluteenittomat vaihtoehdot ovat myös mahdollisia korvaamalla vehnäjauhot esimerkiksi mantelijauholla tai maissijauhoilla. Näin jokainen voi nauttia suolakeksien herkullisista mauista riippumatta ruokavaliostaan.

Suolakeksien tarjoilu ja säilytys: Kätevä ja monipuolinen

Suolakeksit ovat erinomainen lisuke monenlaisille ruuille ja juomille. Ne sopivat erityisen hyvin juustolautaselle tai viinilasin kaveriksi. Suolakeksi resepti mahdollistaa kekseistä nauttimisen niin arjessa kuin juhlissa. Keksit säilyvät hyvin ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä useita päiviä, mikä tekee niistä kätevän valinnan etukäteen valmistettavaksi juhliin. Voit myös pakastaa keksit, jolloin ne säilyvät pidempään ja ovat aina valmiina yllättäville vieraille.

Suolakeksit ovat siis monipuolinen ja helppo valmistaa herkku, joka sopii niin arkeen kuin juhliin. Kokeile erilaisia muunnelmia ja löydä oma suosikkisi!

Löydä herkullinen suolakeksit resepti tuoreella yrttihummuksella. Helppo valmistaa vain 45 minuutissa!
Suolakeksit
6
45 min
Ainekset

Suolakeksit
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa ja sokeria
1 rkl öljyä
50 g voita
½ dl vettä + suolaa koristeluun



Yrttihummus
1 purkki kypsiä kikherneitä
2 valkosipulinkynttä
100 g pinaattia
2 rkl sitruunamehua
1 dl parmesaani raastetta
1 dl öljyä
suolaa ja pippuria


Valmistus

Esilämmitä uuni 200 °C asteeseen.

1. Mittaa sekoituskulhoon kaikki kuivat aineet ja kylmä voi. Nypi ne tasaiseksi. Kaada joukkoon ohuena nauhana öljy koko ajan sekoittaen, jotta taikinasta muodostuu murumainen massa. Lisää vesi ja sekoita.

2. Kaulitse taikinasta ohut levy ja leikkaa siitä tasakokoiset keksit. Asettele suolakeksit leivinpaperilla päällystetylle pellille ja tee niihin reikiä haarukalla.

3. Paista keksit uunin keskitasolla noin 3–5 minuuttia, kunnes niiden pinta on kultainen. Ripottele päälle suolaa ja anna keksien jäähtyä kokonaan.

4. Liota ja huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Kaada ne tehosekoittimeen ja lisää murskatut valkosipulit, pinaatti, sitruunamehu ja parmesaaniraaste
. Sekoita massa mahdollisimman tasaiseksi. Jatka sekoittamista samalla kun kaadat joukkoon öljyn. Öljy auttaa kikherneiden jauhamisessa, joten voit tarvittaessa lisätä sitä ruokalusikallinen kerrallaan. Kun massa on sileää, mausta se suolalla ja pippurilla.

5. Anna hummuksen maustua jääkaapissa noin 15 minuuttia tai kunnes suolakeksit ovat kokonaan jäähtyneet.

Täytä jäähtyneet suolakeksit yrttihummuksella ja tarjoile ne tuoreen pinaatin ja oliiviöljyn kera.

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4–6
Erikoistyövälineet: sauva- tai tehosekoitin

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!