Lohifocaccia
FOCACCIAPOHJA:
2 dl vettä
25 g tuorehiivaa
4-5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
TÄYTTEET:
1 dl mustia, kivettömiä oliiveja
100 g kuorettomia sinisimpukoita
100 g lämminsavulohta
125 g (1 pussi) mozzarellaa
ripaus sormisuolaa
kourallinen kirsikkatomaatteja ja tuoretta basilikaa viimeistelyyn
1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja öljyä laaja uunivuoka tai leivinpaperoitu uunipelti oliiviöljyllä.
Focaccia leipä on monelle tuttu. Ohjeessamme olemme käyttäneet focaccia pohjaa tälle pizzan tapaiselle ja merenantimilla täytetylle herkulle. Täytteenä lämminsavulohta, oliiveja, sinisimpukoita ja mozzarellaa. Ja lopuksi viimeistelemme lohifocaccian tuoreilla kirsikkatomaateilla & basilikalla.
2. Valmistele focacciapohja: - Liota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Käytä työvälineenä joko laakeaa sekoitusastiaa tai monitoimikoneen kulhoa ja taikinakoukkua. - Alusta seokseen vehnäjauhot vähän kerrallaan, aloittaen matalalla teholla. - Lisää taikinaan suola ja oliiviöljy. Säädä vehnäjauhojen määrää näppituntumalla niin, että taikina tuntuu kimmoisalta, muttei tiiviiltä. - Vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia, jotta siihen muodostuu sitkoa. Jätä taikina kohoamaan sekoitusastiaan 20 minuutiksi.
3. Kumoa
taikina öljyämällesi uunipellille ja painele taikina tasaiseksi levyksi. Jätä taikina kohoamaan vuokaan noin 20 minuutiksi, jotta siihen syntyy pieniä ilmakuplia.
4. Painele taikinaan sormin pieniä kuoppia, joihin voit laittaa kivettömät oliivit ja simpukat. Murenna päälle lämminsavulohi ja mozzarella.
5. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja paista uunin
alatasolla 15–20 minuuttia.
6. Nosta kypsä focaccia ritilälle jäähtymään. Viimeistele leipä tuoreella basilika
lla ja kuutioiduilla kirsikkatomaateilla.
7. Nauti
focaccia sellaisenaan tai esimerkiksi tuoreen salaatin kanssa.