Vuokaleipä

annosmäärä
10
valmistusaika
30 min
Valmista herkullinen vuokaleipä pekonilla ja juustolla yksinkertaisella reseptillä. Täydellinen lisuke sunnuntaibrunssille!

Miksi Uuni Pekoni on Täydellinen Lisä Vuokaleipään?

Uuni pekoni on erinomainen vaihtoehto, kun haluat lisätä makua ja rapeutta erilaisiin ruokiin, kuten vuokaleipään. Tämä herkullinen lisä kypsyy uunissa tasaisesti, ja sen valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Uunissa paistettaessa pekonin rasva valuu pois, jolloin lopputulos on kevyempi mutta silti täynnä makua. Uuni pekoni sopii erityisen hyvin vähähiilihydraattisiin ruokavalioihin, ja se on täydellinen lisä vuokaleipä resepteihin, joissa halutaan yhdistellä suolaisia ja rapeita makuja.

Vinkkejä Uuni Pekonin Valmistukseen Vuokaleipää Varten

Uuni pekonin valmistaminen on yksinkertaista, mutta muutamat vinkit voivat tehdä siitä vielä paremman. Käytä korkealaatuista pekonia, joka on sopivan paksuista, jotta se säilyttää muotonsa ja rapeutensa. Aseta pekoniviipaleet leivinpaperilla vuoratulle pellille, jotta ne eivät tartu kiinni ja ovat helppoja siivota. Paista pekoni esilämmitetyssä uunissa noin 200 asteessa, ja käännä viipaleet kerran, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Kun pekoni on valmista, anna sen levätä hetken, jotta se muuttuu entistä rapsakammaksi – täydellinen lisä vuokaleipä reseptiin!

Uuni Pekonin Käyttö Vuokaleipä Resepteissä

Uuni pekoni on täydellinen ainesosa, kun haluat tehdä vuokaleivästä erityisen herkullisen. Voit lisätä rapean pekonin muruja vuokaleipään ennen paistamista, jolloin se antaa leivälle suolaisen ja täyteläisen maun. Toinen loistava idea on käyttää uuni pekonia täytteenä, esimerkiksi yhdistämällä se juustoon ja sipuliin. Uuni pekoni sopii myös erinomaisesti vuokaleipien päälle, jolloin se muodostaa rapean päällysteen. Kokeile myös pekoni reseptiä, jossa pekoni kääritään leivän ympärille ennen uuniin laittoa – täydellinen herkku juhlahetkiin!

Uuni Pekonin Monipuoliset Tarjoilumahdollisuudet

Uuni pekoni on monipuolinen lisä, joka sopii erinomaisesti erilaisiin tilaisuuksiin. Voit tarjoilla sitä osana brunssia, jossa se täydentää vuokaleipää ja tuoreita hedelmiä. Uuni pekoni on myös loistava buffet-pöydässä, jossa vieraat voivat lisätä sitä omiin annoksiinsa. Kokeile käyttää pekonia osana cocktailpaloja, esimerkiksi käärittynä juustokuutioiden ympärille, tai tarjoile sitä grillijuhlissa täydentämään kasviksia ja lihaa. Uuni pekoni tuo aina mukanaan herkullisen ja kutsuvan aromin, ja se on täydellinen lisä vuokaleipä resepteihin ja muihin herkullisiin ruokiin.

Valmista herkullinen vuokaleipä pekonilla ja juustolla yksinkertaisella reseptillä. Täydellinen lisuke sunnuntaibrunssille!
Vuokaleipä
10
30 min
Ainekset

4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
11 g kuivahiivaa
1 tl psylliumia
3 dl vettä
2 dl juustoraastetta
2 dl hienonnettua pekonia
ripaus juustoraastetta koristeluun
ripaus suolaa

Valmistus

1. Esilämmitä uuni 220 asteeseen ja voitele leipävuoka voidella.

2. Sekoita isossa kulhossa vehnäjauhot, suola, hiiva ja psyllium. Lisää joukkoon kädenlämpöinen vesi ja sekoita, kunnes taikina muodostuu yhtenäiseksi. Vaivaa taikinaan juusto ja hienonnettu pekoni. Taikinan tulisi olla melko nestemäinen, joten älä lisää ylimääräisiä jauhoja. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä noin 20 minuuttia.

3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota vielä 15 minuuttia. Ripottele taikinan päälle juustoraastetta ja ripaus suolaa. Paista leipää uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes se on kypsä. Jos haluat leivälle rapean pinnan, voit asettaa uunin alatasolle uunivuoan, jossa on puolillaan vettä.

Nosta leipä jäähtymään ja anna sen levätä hetki ennen leikkaamista. Tarjoile leipää esimerkiksi paistetun pekonin tai kananmunien kanssa sunnuntaibrunssin yhteydessä.

Valmistusaika: 30 minuuttia + kohotusaika Annosmäärä: 10 viipaletta

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!