Hasselpähkinä-appelsiinikranssi

annosmäärä
4
valmistusaika
25 min
Tee herkullinen hasselpähkinä-appelsiinikranssi helposti. Tämä ohje on täydellinen juhliin tai arkeen – kokeile nyt!
Hasselpähkinä-appelsiinikranssi
4
25 min
Ainekset

TÄYTE
50 g Dr. Oetker sokeroituja appelsiininkuoria
1/2 dl Calvadosta tai muuta jälkiruokaviiniä
75 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl vehnäjauhoja
50 g hasselpähkinärouhetta
2 tl sokeria + 1 tl kanelia
TAIKINA
80 g voita
2 1/2 dl maitoa
1 dl sokeria
1 tl kuivahiivaa
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
ripaus kardemummaa
1 kananmuna voiteluun

Valmistus

Näyttävä sekä herkullinen kranssi syntyy tällä ohjeella!

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita kuivatut appelsiininkuoret turpoamaan viinaan täytettä varten.

2. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon maito. Sekoita tasaiseksi ja kuumenna niin, että seos on huoneenlämpöistä ja voi pysyy sulana. Älä anna seoksen liikaa kuumentua, vaan jäähdytä tarvittaessa.

3. Sekoita keskenään sokeri, ripaus suolaa, hiiva ja noin puolet vehnäjauhoista. Kaada joukkoon ohuena nauhana maitoseos ja vaivaa tasaiseksi. Jatka taikinan työstämistä vähintään 15 minuuttia, lisäillen jauhoja pikkuhiljaa.

4. Taikina on valmista, kun se tuntuu elastiselta eikä jää taikinakulhoon kiinni. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinan alla vähintään tunti.

5. Kun appelsiininkuoret ovat kunnolla turvonneet, siivilöi ylimääräinen neste pois ja lisää kuorien joukkoon loput täytteen ainekset. Sekoita tasaiseksi ja anna asettua hetki. Täytteen tulisi olla helposti levitettävää ja yhtenäistä. Säästä vähän sokeria kranssin viimeistelyyn.

6. Kaulitse kohonnut taikina noin 4 mm paksuksi taikinalevyksi. Voitele levy valmistamallasi täytteellä, niin kuin valmistaisit korvapuusteja.

7. Leikkaa voideltu taikinalevy kahtia ja taita pituussuunnassa puoliksi. Taita puolikkaat uudelleen kahtia, jotta saat aikaan kaksi pitkulaista ja nelikerroksista taikinalevyä.

8. Rullaa pitkulaiset levyt toistensa ympärille ja nipistele päädyt toisiinsa kiinni, jotta taikina jää kranssin muotoon. Siirrä kranssi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja anna sen nousta vielä 30 minuuttia. Voitele kranssi kananmunalla ja ripottele pintaan sokeria.

9. Paista kranssia uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja kultaista. Anna leivoksen jäähtyä ennen leikkaamista ja tarjoile sellaisenaan.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!