Feta Lavash

annosmäärä
6
valmistusaika
45 min
Valmista herkullinen feta lavash helposti! Tämä resepti toimii täydellisenä välipalana tai alkupalana.
Feta Lavash
6
45 min
Ainekset

LAVASH -TAIKINA:
4 dl kädenlämpöistä vettä
11 g kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
8 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä
TÄYTE:
1 paketti fetajuustoa
1 nippu villiyrttejä tai lehtipersiljaa
1 dl seesaminsiemeniä
1 keltuainen
1 dl juustoraastetta

Valmistus

**Esilämmitä uuni 200°C asteeseen ja vuoraa uunivuoka valmiiksi leivinpaperilla.**

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää joukkoon suola ja sokeri. Aloita vehnäjauhojen lisääminen vähän kerrallaan ja vaivaa taikina joko käsin tai puulastalla. Kun jauhot ovat sekoittuneet, lisää öljy ja jatka taikinan vaivaamista vielä noin 5 minuuttia, kunnes taikina alkaa tuntua sitkeältä. Taikina voi jäädä hieman löysäksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

2. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile siitä pötkö. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile jokainen osa mahdollisimman ohuiksi lituskoiksi. Levitä jokaisen lituskan päälle fetajuustoa, yrttejä ja seesaminsiemeniä. Kääri lituskat rullalle ja painele saumapinta kiinni. Voitele rullat kananmunankeltuaisella.

3. Lado rullat vuorattuun uunivuokaan rullan pääty ylöspäin. Jos rullat ovat liian pitkiä, voit halkaista ne kahtia. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa noin 10 minuuttia, kunnes pinnat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

**Valmistusaika:** 45 min
**Annosmäärä:** 4–6

Jäikö nälkä?

Tilaa leivontaideat sähköpostiisi!