Liivatekakku
POHJA
250 g suklaakeksejä
100 g voita
TÄYTE
4 kpl liivatelehteä + kuumaa vettä
3 kpl snickersiä
1 prk vaniljakastiketta
1 purkki tuorejuustoa
1 purkki vaniljarahkaa
1 dl tomusokeria
KINUSKIKERROS
1 dl kinuskikastiketta
1 levy liivatetta + kuumaa vettä
PÄÄLLE
1 levy tummaa suklaata
suolapähkinöitä
Iskikö makeannälkä? Kokeile pähkinäistä suklaakakkua!
1. Aloita valmistamalla pohja. Hienonna suklaakeksit käsin tai tehosekoittimella, ja sekoita joukkoon sula voi.
2. Painele massa leivinpaperilla vuoratun keskikokoisen irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Laita jääkaappiin tekeytymään.
3. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kakkua ja kinuskia varten likoamaan kylmään veteen (yhteensä viisi liivatelehteä).
4. Rouhi Snickers-patukat pienehköiksi paloiksi veitsellä. Vatkaa vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi.
5. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto ja rahka sekaisin. Siivilöi joukkoon tomusokeri.
6. Sulata 4 liivatelehteä kuumaan vesitilkkaan ja lisää tuorejuusto-rahkaseokseen koko ajan vatkaten. Nostele mukaan vaniljavaahto ja rouhitut Snickers-palat. Lusikoi seos irtopohjavuokaan suklaakeksimassan päälle ja tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin tai mielellään seuraavaan päivään.
7. Valmistele vielä kinuskikerros. Sulata 1 liivatelehti kuumaan vesitilkkaan ja sekoita kylmän kinuskin joukkoon. Kaada seos kakun päälle ja laita vielä jääkaappiin.
8. Sulata tummaa suklaata ja valuta jähmettyneen kakun päälle koristeeksi. Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.
Valmistusaika: 45 min (+jäähdytys)
Annosmäärä: 8-12