Nakkireikäleipä
240 g vehnäjauhoja
2 dl maitoa
1/2 dl sokeria
25 g hiivaa
50 g kuutioitua voita
3 aitoa, kuorellista nakkia
rosmariinia
kananmunaa voiteluun
1. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja voitele uuninkestävä leipävuoka.
2. Sekoita vehnäjauhot, maito, sokeri ja hiiva monitoimikoneessa. Lisää voi pienissä erissä ja vaivaa taikinaa hetken aikaa koneella. Siirrä taikina kevyesti voideltuun leipävuokaan ja anna sen levätä jääkaapissa hetken ajan.
3. Tökkää nakit taikinaan niin, että ne jäävät hieman näkyviin. Painele leipään myös muutama rosmariinin oksa. Voitele taikina kananmunalla ja anna sen kohota vielä 15 minuuttia.
4. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes leipä on saanut kauniin värin ja on kypsää.
Tarjoile leipä kevyen jäähtyneenä voin tai oliiviöljyn kanssa.
Valmistusaika: 45
minuuttia.