Pinaattipiirakka
1 paketti piirakkataikinaa (pakaste)
+ voita voiteluun
PINAATTI-RICOTTATÄYTE
1 kevätsipulinvarsi
2 valkosipulinkynttä
200 g tuoretta pinaattia
voita paistamiseen
2 dl ruokakermaa
1 dl parmesaania raastettuna
2 kananmunaa
1 paketti ricottajuustoa
1 tl suolaa

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Ota taikina huoneenlämpöön hyvissä ajoin, jotta se sulaa tasaisesti.
2. Voitele noin 22 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka voilla. Kauli sula taikina pyöreäksi levyksi ja painele se varovasti voideltuun vuokaan. Esipaista pohjaa uunissa noin 5 minuuttia.
3. Suikaloi kevätsipuli ja hienonna valkosipulit. Kuullota sipulit kypsäksi pannulla voissa ja lisää pinaatti. Anna kasvisten hautua hetken aikaa pannulla. Sekoita täytteen aineet keskenään kulhossa. Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä täyte tasaisesti sen päälle.
4. Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes täyte on kypsää ja taikina kultainen. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Tarjoile esimerkiksi tuoreen salaatin kera!
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4